Меню

Търсене на полети от Испания до Словакия

Покажи филтри

Словакия

 • Братислава
 • Кошице
 • Обща информация

  Официален език: Словашки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • За любителите на изкуството

  Ако искате да предизвикате сетивата си, това е правилното място. Атрактивен, модерен и пъстър – това е музеят на модерните изкуства „Данубиана“ в Братислава. Постоянните му експозиции включват изложби на закрито (в самата сграда) и на открито (в парка към музея).

 • Словашки вкусове

  Националната кухня на страната е заимствала доста от Австрия и Унгария, затова се пригответе за калорични местни и тестени ястия, поляти със завидно количество бира. Все пак някои местни специалитети са халушките, приготвени от картофено тесто със сирене и бекон и траделник, което представлява тестен цилиндър с аромат на лимон и индийско орехче.

 • Градски транспорт

  Автобуси, трамваи и тролеи обслужват градската мрежа на Братислава. Те се движат по маршрутите си от 04:20 до 23:00 ч., а след това има няколко нощни линии обозначени с буквата „N“, които минават на всеки час през съответните спирки. Шофьорите не продават билети, а един билет важи за цялата градска мрежа. Цената му зависи от периода на валидността му – за 15, 30, 60 мин. и цял ден.

Забележителности на Братислава

Братислава е идеалната отправна точка за централноевропейско пътешествие. Тя се намира само на час от Виена и на около два часа от Будапеща. Самият град е сравнително малък и лесен за обхождане. За разлика от други европейски столици, той става главен град на Словакия едва през 1993 г. след разпадането на Чехословакия. Братислава е единствената столица, граничеща с две държави – Австрия и Унгария, а заради близостта си с Виена често е наричана виенско предградие.

Най-известната забележителност на Братислава е мостът SNP или Мостът на словашкото народно въстание. Отгоре преминават автомобили, а отдолу има алеи за пешеходци и колоездачи. Другото му наименование е НЛО-мостът, заради странната кръгла постройка, разположена върху горната му част от периода на комунизма. Именно заради това, мостът има противоречива репутация, но все пак си остава най-оживената връзка между двата бряга на Дунав.

Старият град е идеалното място за разходка. Той е изцяло пешеходна зона и е съхранен в средновековен стил, пазещ типичните за подобни градове истории и легенди. Замъкът Братиславски Храд е една от забележителностите, които се забелязват веднага. Разположен на хълм, замъкът предлага чудесна гледка към целия град и дори до съседните държави. Той е изграден през 10 в., когато тази територия все още е спадала към Унгарското кралство.

Готическата църква Св. Мартин е била мястото, където унгарските крале са били короновани през известен период от историята. Старият град е осеян с малки златни коронки, маркиращи пътят на коронацията, а именно – от Дунава към храма, през центъра на града и отново към реката. Синята църква „Св. Елизабет“ е друга интересна сграда в стил Арт Нуво, която се отличава с характерния си цвят и често е наричана галено „малката църква“ от местните.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Испания до Словакия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Словакия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Испания до Словакия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Испания до Словакия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Испания до Словакия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Испания - Словакия