Меню

Търсене на полети от Индия

Покажи филтри

Индия

 • Ню Делхи
 • Мумбай
 • Кочи
 • Панаджи
 • Варанаси
 • Колката
 • Обща информация

  Официален език: Хинди, английски
  Часова зона: UTC +5.5
  Валута: Индийска рупия (INR)

 • Гробницата на Хумаюн

  Гробницата на монголския владетел е сред най-впечатляващите сгради в Ню Делхи. Тя е проектирана от персийски архитект и е построена през 16-ти век. Входът за нея е сравнително по-скъп от останалите забележителности.

 • Храна на крак

  Според някои, уличната храна в Ню Делхи може да е риск печели-риск губи, но като цяло е много вкусна и достъпна. Улица „Колкота“ и „Улицата на храната“ са двете дестинации, предлагащи разнообразие от продавачи на кулинарни изкушения.

 • Арката на Индия

  Този представителен паметник е с височина 42 метра, построен през 1931 г. в Ню Делхи. Чрез него се отдава чест на индийските войници, загинали във войните. Под арката се поддържа вечен огън в памет на войните.

Забележителности на Ню Делхи

Както подобава за столица на пъстра Индия, Ню Делхи е огромен град със зашеметяваща история, култура и начин на живот. Основно е разделен на три района – Стар, Нов и Южен Делхи. Удобен начин за придвижване из този мегаполис е градското метро, защото е сравнително ново, чисто и редовно. Освен това, картата за метрото или билетите за 1-3 дни излизат изгодно.

Сред най-разпознаваемите забележителности на Делхи или по-точно Южен Делхи, е бахайският храм „Лотос“. Той изобразява свещеното цвете с 27 листа, построени от мрамор. Тъй като философията на бахайската вяра е отворена към заинтересованите, всеки може да посети храма, независимо от вярата си. Около храма има добре поддържани градини, които трябва да прекосите, а преди да влезете, задължително събувате обувките си и ги оставяте в специална стая за съхранение. На 15 минути от „Лотос“ се намира друг интересен храм – този на последователите на Кришна, който също е със свободен достъп. Понеже Индия е толерантна към всякакви религии, само в Ню Делхи има стотици храмове, които удивляват със своята история и архитектура.

Пазарите на Делхи са местно явление, което не на всеки ще се хареса, заради феерията от шумове, цветове, миризми и хора, граничеща с хаос. Но все пак трябва да се опита. Сред най-посещаваните пазари са: Чанди Чаук, Чаури Базар и Пазарът на подправките в Стария Делхи. По-безопасен, спокоен и чист вариант е пазарът Dilli Haat, който е замислен като подреден търговски площад със сергии на открито. Това е подходящо място за опитване на индийска храна и пазаруване на сувенири. Главният пазар се намира точно до ЖП гарата на Ню Делхи, където има и изгодни места за отсядане.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Индия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Индия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Индия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Индия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Индия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи от Индия