Меню

Търсене на полети до Дъблин

Покажи филтри

Дъблин

 • Обща информация

  Официален език: Ирландски, английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Културни щрихи

  Дъблинските писатели заслужават световно признание и уважение. Може би затова сградата, в която се помещава техният музей, прилича на дворец. В него са изложени факти и експонати, свързани с живота и творбите на Оскард Уайлд, Бърнард Шоу, Джеймс Джойс, Самюъл Бекет, Джонатан Суифт и други. Друг културен център е Националната галерия. Възползвайте се от безплатния вход и ще видите около 15 000 произведения на изкуството от 13 до 20 век.

 • Гинес

  Дъблин не е Дъблин без Гинес. Освен по баровете, за националната напитка на ирландците може да научите повече в Музея на Гинес. Историческата разходка в света на тъмното пиво съвсем естествено завършва с халба в ръка на панорамния бар в музея.

 • Голямото ирландско преселение

  Корабът „Джини Джонсът“ е интересен спомен от миналото на Ирландия, макар и да е свързан с един от най-тъмните периоди, а именно – Големият глад (1845-52 г). Този плавателен съд е направил 16 курса до Америка и е превозил около 2500 души, търсещи нов живот и препитание отвъд океана. Смята се, че по време на посочения период емигрират около 1 млн. ирландци.

Как да намерите евтини самолетни билети до Дъблин?

Търсенето на евтини самолетни билети до Дъблин, а и до която и друга дестинация по света, понякога може да е трудоемко. За всяко едно търсене във всеки отделен сайт е необходимо поотделно да въвеждате данните за полета. Това от своя страна прави и сравняването на офертите за полети до Дъблин трудно и бавно.

Най-лесният и бърз начин да намерите изгодни самолетни билети до Дъблин и да сравните стотици оферти за секунди е като използвате някой сайт за търсене на самолетни билети като eSky например.

Търсачката за полети на eSky се използва с лекота и удобство, тъй като можете да търсите по най-разнообразни критерии. Търсенето става по фиксирани дати за отиване и връщане, като имате опция да зададете дали пътуване ще е само в едната посока или и в двете, дали желаете да е полет с много отсечки, каква класа да е полетът, колко на брой и каква категория да са пътниците и много други.

След въвеждането на необходимите критерии за търсене, търсачката ще визуализира резултатите, като най-напред ще видите най-евтините оферти за самолетни билети до Дъблин. Към всеки един полет е добавена допълнителна информация за услугите, включени в цената, така че да направите информиран избор.

След като изберете желания полет, ще имате възможност да изберете и допълнителни услуги като например туристическа застраховка, регистриран багаж, онлайн регистрация и други. По този начин може да си осигурите нужното спокойствие и комфорт преди, по време и след пътуването.

До Дъблин ежедневно се осъществяват стотици полети. Сред авиокомпаниите, които изпълняват полети дотам, са: Vueling, Swiss, Ryanair, Qatar, KLM, Lufthansa, Laudamotion, Eurowings, British Airlines, Aegean, Air France, Air Canada, Emirates, Norwegian и много други.

Летище в Дъблин

В града има само едно летище – Dublin Airport (на ирландски: Aerfort Bhaile Átha Cliath), който разполага с два терминала. Те обслужват както вътрешни, така и международни полети, директни и с прекачване. То е най-натовареното летище в Ирландия, като се намира на около 10 км от Дъблин.

Транспорт от летището до Дъблин

От летището до Дъблин може да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Автобусите, които тръгват от дъблинското летище, са най-разнообразни. Те са удобен начин за трансфер до центъра на града, а и до други градове наблизо. Добре е предварително да проверите разписанието и маршрута на автобусите, за да изберете най-удобния за вас.

Придвижването с такси също е подходящ вариант за трансфер между летището и Дъблин. С него може да стигнете до конкретен адрес в града, без да се налага да проверявате разписанието, да чакате и да носите сами багажа си.

С кои авиокомпании може да се лети евтино до Дъблин?

Разбира се в повечето случаи е най-изгодно да се лети с нискотарифните авиокомпании. Така например до Дъблин летят Wizz Air, Ryanair, Vueling, Laudamotion и други. Не е изключено обаче и някоя от редовните авиокомпании да предлага изгодни самолетни билети до Дъблин. В такъв случай е добре да сравните офертите, тъй като може в цената на билета от редовната авиокомпания да е включен регистриран багаж или друга допълнителна екстра.

Лесно сравняване на оферти за полети до Дъблин

Може би най-лесният и бърз начин да сравните оферти за полети до Дъблин е през сайта на eSky. Тя визуализира стотици оферти от различни авиокомпании само за няколко секунди, като ги подрежда по възходяща цена. Така може да подберете най-подходящата за вас в зависимост от критериите ви.

Кога полетите до Дъблин са най-евтини?

По средни изчисления полетите до Дъблин са най-евтини, ако бъдат резервирани 57 дни преди заминаване. При всички случаи важи правилото, че колкото по-рано бъдат закупени билетите, толкова по-евтини ще са те.

От какво се влияе цената на самолетните билети до Дъблин?

Няколко са факторите, които оказват влияние върху цената на самолетните билети до Дъблин. Едно от тях е периодът, в който искате да летите. Много хора избират да пътуват по време на празниците и почивките. Именно затова през летните месеци, както и в дните около Коледа, Нова година и Великден е по-трудно да се намерят билети.

От друга страна има значение и денят, в който летите. Обикновено петък, събота и неделя са сред най-натоварените откъм полети дни, затова и цената на самолетните билети е по-висока. В останалите дни е с една идея по-непопулярно да се пътува предвид това, че са работни, затова и тогава може да намерите по-изгодни цени на самолетните билети.

Тези правила може да не бъдат спазени, когато някоя авиокомпания пусне промоционални билети. Тогава има едно-единствено правило и то е да резервирате светкавично бързо, тъй като билетите се изчерпват за часове.

Лесно търсене на изгодни оферти за самолетни билети до Дъблин
Ако не желаете да следите десетки сайтове за самолетни билети постоянно, то има и други лесни възможности, с които да сте в течение с изгодните предложения за самолетни билети до Дъблин.

Една от тях е да се абонирате за нюзлетъра на eSky. Така директно в имейла си ще получавате информация за изгодни предложения и промоционални оферти за самолетни билети до Дъблин заедно с линк към конкретното предложение, за да може да резервирате веднага.  

Друга удобна опция е да се абонирате за т.нар. ценово известие. С него ще получавате оферти по избрани от вас критерии отново директно в пощата си. Необходимо е просто да изберете желаната дестинация и да зададете съответния ценови лимит за билетите. Веднага щом се появи оферта, съответстваща на вашите критерии, ще я получите директно в пощата си. Ако тя отговаря на вашите изисквания, може директно да резервирате полета. Важно е да знаете, че изгодните оферти се изчерпват бързо, затова е най-добре да резервирате веднага.

Полети Дъблин България

От България до Дъблин може да летите от няколко различни летища. От летище София се лети по маршрут София Дъблин. Има както директни полети, така и такива с прекачване, като продължителността на директния полет е около 4 часа. От София до Дъблин може да летите с нискотарифни и редовни авиокомпании. Сред тях са: Ryanair, KLM, Lufthansa и други.

Полети Бургас Дъблин

Полетите от Бургас до Дъблин са няколко пъти седмично и с прекачване. Добре е предварително да проверите разписанието на полетите, ако желаете да пътувате по маршрута.

Полети Варна Дъблин

От Варна до Дъблин се изпълняват полети с прекачване почти всеки ден от седмицата. Задължително вижте разписанието и подробностите за полета, за да планирате своята почивка или бизнес пътуване и да сте спокойни.

Независимо коя е началната точка на пътуването ви до Дъблин в Ирландия, то имайте предвид, че винаги е добре да резервирате предварително своите билети. Ако не сте напълно сигурни, че пътуването ще се осъществи, е най-добре да направите застраховка за анулация на пътуването. По този начин ще сте спокойни, че дори да не можете да пътувате, то имате пълното право и възможност да възстановите инвестицията за пътуването.

Някои хора разчитат на офертите за полети в последната минута, но това не е гаранция, че ще намерите изгодни билети до Дъблин. Независимо дали търсите билети няколко месеца или буквално няколко дни преди пътуването, то проверете секцията оферти на eSky. Там са събрани най-изгодните предложения за полети до разнообразни дестинации, сред които и градове в Ирландия.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Дъблин на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Дъблин, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Дъблин, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Дъблин?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Дъблин, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Дъблин

Популярни авиокомпании, опериращи до Дъблин

Полети до Дъблин се изпълняват както от редовни, така и от нискотарифни авиокомпании. Сред редовните авиокомпании, които летят до Дъблин, са: Lufthansa, British Airways, Air Canada, Air France, Qatar, Turkish Airlines, Swiss и много други. Евтини полети до Дъблин предлагат нискотарифните авиокомпании: Vueling, Ryanair, Eurowings и други. В Дъблин има само едно летище Dublin Airport (на ирландски: Aerfort Bhaile Átha Cliath), което се явява най-натовареното в Ирландия. До летище Дъблин се изпълняват вътрешни и международни полети, както и директни полети и такива с прекачване. Дъблин е популярна дестинация сред туристите от цял свят. Той е подходящ както за посещение с цел развлечение и отдих, така и за бизнес пътувания. По маршрута София Дъблин има директни полети ежедневно.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дъблин

Виж хотели в Дъблин