Меню

Търсене на полети до Шанън

Покажи филтри

Шанън

 • Обща информация

  Официален език: Ирландски, английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Скалите Мохер

  На около 60 км извън града, в западната част на платото Burren, ще попаднете на Cliffs of Moher ил Скалите на Мохер. Те се простират на 8 километра площ и достигат височина от 214 метра.

 • За любителите на голфа

  Въпреки че не е голям град, Шанън предлага страхотни голф игрища. Ако си падате по този спорт, потърсете Adare Manor Golf Club.

 • Островите Аран

  Ако сте от типа ентусиазирани пътешественици, обожаващи природата, посетете  селото Doolin, разположено на 60 км от Шанън. Ферибот ще ви заведе от там до островите Аран, които стават все по-популярни сред туристите.

Забележителности на Шанън

Град Шанън се намира в окръг Клер, югозападната част на Ирландия. Името му произлиза от реката, покрай която е разположен. Шанън е сравнително нов град, основан през 1960 г., но едва през 1982 г. получава статута си.

Населението започва да расте бързо, заради изграждането на летището, което сега е третото по големина в Ирландия, спрямо броя обслужвани пътници. Строителите, изградили летището, както и персоналът му, са сред първите жители на Шанън.

На около 10 км от града се намира замъкът Bunratty. Той има грандиозна кула, датираща от 15 век, която привлича много туристи. Не по-малко красив е и замъкът Dromoland, разположен почти на същото разстояние от Шанън, край езерото. Бил е резиденция на династия О'Брайън, а по-късно превърнат в хотел. Гледката определено ще ви накрата да се насладите на престоя си там.

Реката, която дава името на града, е най-дългата в страната. Покрай нея има езера и планини, които предоставят фантастични условия за риболов. Ако искате да си починете сред природата, не се колебайте да пробвате да уловите сами сьомга. Може да разгледате района с каяк. Недалеч от града, реката се влива в Атлантическия океан, разкривайки великолепен пейзаж. Струва си да се разхождате, за да се насладите на красотата на ирландската природа.

В Шанън, вие сте само на 20 км от мястото, известно с отличната си храна. Това се отнася до Пазарът за мляко в Лимерик. Там местните производители на храни и фермерите продават стоки, като сирене, риба и месо, особено шунка. Най-добрият ден да отиде там е събота. Що се отнася до кръчмите и ресторантите, има няколко в Шанън. Малкият ресторант, препоръчан от пътниците, се нарича Роуън Бери. Той е в Центъра за занаяти Ballycasey и предлага типична ирландска кухня. Друго хубаво място, но с индийска кухня е т.нар. Боливудски храм. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Шанън на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Шанън, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Шанън, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Шанън?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Шанън, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Шанън

Популярни авиокомпании, опериращи до Шанън

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Шанън

Виж хотели в Шанън