Меню

Търсене на полети до Елязъг

Покажи филтри

Елязъг

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Студентите на Елязъг

  В града се намира известният в цяла Турция Фиратски университет, който е основен научен център в източната част на страната.

 • Конни надбягвания

  Елязъг предлага не само преходи в планината или почивка край езерото Хазар. В града се провежда едно от осемте основни конни надбягвания в Турция – Юрбаши.

 • Природно богатство

  Тези земи са се наричали от арменците Златната равнина, тъй като имат много находища на ценната руда. Градът е известен още с износа си на сушени плодове и отглеждането на опиум. 

Забележителности на Елязъг

От покрайнините на града се открива спираща дъха гледка към долината – цъфтящите градини и лозя на Елязъг, които привличат не един и двама посетители. Това е мястото, което ще ви разкрие анадолската култура и всичките ѝ вкусове.

Елязъг е град, разположен в района на Източна Анатолия и датира от XIX век, когато там е създадена османска военна база. С течение на времето новият град, наричан тогава "Мармурет-си-Азиз", привлича все повече и повече жители. Когато през 1895 г. близкият град Харпут е нападнат и ограбен от кюрдите, Елязъг се превръща в център на провинцията. Днес е бързоразвиващ се град, заобиколен от плодородни почви.

Важна забележителност в този регион е град Харпут, разположен на около 5 км от центъра на Елязъг. Той се намира на търговския път и представлява място за срещи на хора от много култури и религии. Oстанки от величественото му минало са пръснатите наоколо древни джамии, гробници, църкви и замък. Особен интерес в Елязъг представляват Музеят на археологията и етнографията, минарето на джамията Ulu Camii от XII век, селджукските джамии от V век от н.е. и древната Цитадела.

Кухнята от Елязъг се счита за една от най-разнообразните в Турция. Плодородните почви и добре развитото селско стопанство осигуряват цяло изобилие от най-качествени продукти – месо, различни сирена, сушени плодове, кисело мляко, мед и други. Местните ресторанти сервират известните си плата с месa. Характерни ястия от този район са кюфтетата Harput kofte, които представляват смесица от мляно месо, пшеница, билки и подправки, приготвени в доматен сос. Струва си да опитате калекос – пържено месо с лук, сервирано на питка с добавка кисело мляко. Доста популярни са и карамелизирани ядки, които могат да се хапват по всяко време.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Елязъг на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Елязъг, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Елязъг, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Елязъг?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Елязъг, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Елязъг

Популярни авиокомпании, опериращи до Елязъг

Полетно разписание: Елязъг

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Елязъг

Виж хотели в Елязъг