Търсене на полети до Куба

Покажи филтри
 • Куба
  От: Брюксел (BRU)
  Варадеро
  Детайли
  от 481 EUR

Куба

 • Хавана
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Песо и конвертируемо песо (CUP), (CUC)

 • Пейка за всеки

  Кубинците наричат своите крайбрежни булеварди малекон, като най-голям е този в Хавана. Местните наричат „Малекон Хавана“ най-дългата пейка в света. По време на зимния сезон, който там се характеризира с бурни ветрове и валежи, част от крайбрежния булевард се затваря, заради високите вълни, които го заливат.

 • 7-мо авеню

  Седмо авеню е най-представителната улица в Хавана, дълга цели 11 км. Там са разположени всички чуждестранни посолства, а по средата има редица от палми, които естествено се сливат с пейзажа, заедно с паметниците.

 • Кубински арт

  Най-колоритната част от Куба, ставаща често обект на фотоизложби е улицата на афро-американската култура „Кайехон“. Цветовете, звуците и самобитността на местните се усещат от всеки ъгъл. Често кубински художници и музиканти презентират своите творби направо на улицата, подканяйки минувачите да изберат нещо.

Забележителности на Хавана

Кубинската столица Хавана предизвиква бурни ваканционни асоциации, свързани с горещи летни нощи, ритмична музика, ром и още нещо. Стара Хавана е най-атрактивната част за туристите. Започваща от Капитолио, преминаваща през булевард „Прадо“, театърът „Гарсия Лорка“, Стария площад, Площадът на Оръжията, Площадът на великолепната катедралата „Сан Кристобал“, площад „Сан Франциско“ и стигащ до Морската гара. Тя е обявена за световно културно наследство от ЮНЕСКО. Сградите й в неокласически и бароков стил, свързани с тесни улички придават романтично очарование.

Кубинската академия на науките има честта да се помещава във внушителната сграда Капитолио, построена през 1929 г. Първоначално е служела за сграда на парламента и може би неслучайно напомня американската Капитолия във Вашингтон. На първи май стотици хиляди кубинци традиционно се събират на Площада на революцията, където е и паметника на кубинския апостол на свободата Хосе Марти. Площадът е известен и като сцената на Фидел Кастро, заради няколко часовите речи, които е произнасял там.

Крепостта Ел Моро брани залива на Хавана. Построена е в началото на 17-ти век от италиански архитект с цел защита от пиратски набези. Тя е запазила оригиналния си вид, като през 19-ти век е построен допълнително фарът й. Днес той още свети, а на посетителите е позволено да се порадват на хубавата гледка от крепостта. На около 15 мин. от Ел Моро се намира укреплението Ла Кабаня. Караулът пред него се сменя всяка вечер, топовният салют се чува като звук от миналото, приканващ жителите на града да се приберат зад огражденията.

виж още

Популярни авиокомпании, опериращи до Куба