Меню

Търсене на полети от Базел до Дюселдорф

Покажи филтри

Дюселдорф

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Летище “Дюселдорф “

  Летището се намира на разстояние от града само 8 км. Има капацитета да обслужва около 22 млн. пътници годишно. Доста добре е свързано с града посредством редовни влакове.

   

 • Таксита в града

  В Дюселдорф има повече от 1000 превозни средства с лиценз за таксиметрови услуги, разделени в две компании. Може да ги различите по ярко синият цвят и черният номер на задния прозорец.

 • Най-дългият бар в света

  Altstadt е квартал на Дюселдорф, пълен с тесни и малки улички. Там има повече от 260 бара и затова се нарича с кодовото име „най-дългият бар в света“. Струва си да посетите една от малките пивоварни, разположени там.

Забележителности на Дюселдорф

Дюселдорф e столицата на региона Северен Рейн-Вестфалия. Това е седмият най-населен град в страната и един от нейните бизнес и финансови центрове. Също така играе важна роля в света на модата и изкуството, като още от 1949 г. насам се организират модни ревюта.

Мястото, което определено трябва да посетите, докато сте в Дюселдорф, е Medienhafen. Това е най-модерният район на града, построен на основата на старото пристанище. В това реновирано пространство се намират главно небостъргачи, проектирани от най-добрите архитекти в света. На по-ниските етажи има многобройни кафенета и ресторанти. Флагманската сграда, която може да бъде смело класифицирана като витрина на този район, е Colorium - трябва да се види!

Разходете се по крайбрежието на река Рейн - Rheinuferpromenade. То се състои от четири улици - Tonhallenufer, Schlossufer, Rathausufer и Mannesmannufer. На дължината от 1,5 километра има много магазини, барове и ресторанти.

От 19-ти век в града се произвежда по специален метод бирата Altbier. Днес има пет бирарии, в които можете да опитате популярното пиво: Füchschen, Schumacher, Schlüssel, Uerige и Brauerei Kürzer.

За да опитате пържола, приготвен по американска рецепта, отидете в ресторант Block House Düsseldorf на ул. Kurze. Други ресторанти, които си заслужават внимание, според препоръките на местните, са Brauerei Schumacher на ул. Oststrasse № 123 и Schweine Janes на Bolkerstrasse №13, сервиращи типична немска кухня.

Дюселдорф е град на зеленина, който ви предлага едни от най-красивите европейски булеварди - The Royal Avenue (някога наричан бул. Кестен) с много стари дървета и луксозни магазини. Града се гордее с най-стария публичен парк в Германия - Hofgarten, основан през 17-ти век. Друг парк, популярен сред местните жители, е Nordpark с прекрасна японска градина

Има ли специални оферти за полети до от Базел до Дюселдорф, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Базел до Дюселдорф?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Базел до Дюселдорф?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Базел до Дюселдорф?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Базел до Дюселдорф, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Базел Дюселдорф

Популярни авиокомпании по маршрут Базел - Дюселдорф

Полетно разписание:

Базел Дюселдорф

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дюселдорф

Виж хотели в Дюселдорф