Меню

Пунта Кана Германия - Търсене на полети

Покажи филтри

Германия

 • Дортмунд
 • Меминген
 • Франкфурт
 • Кьолн
 • Щутгарт
 • Нюрнберг
 • Карлсруе
 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Голямото „U“

  Ако докато се разхождате из Дортмунд, забележите сграда с голяма буква „U“, то сте попаднали на новата-стара забележителност на града. В продължения на 67 г. сградата е функционирала като пивоварна. След закриването ѝ е превърната в Център за изкуство. Изложени са различни видове творби от 20-21 в.

 • Паркът „Вестфален“

  Това е едно от най-красивите места за разходка в града. Освен обикновен парк с езеро, фонтани, алеи и пейки, има прекрасен розариум. Там се намира телевизионната кула на града, която е висока 208 м и може да се изкачите до върха ѝ с асансьор.

 • Здравеопазване и технологии

  Дортмунд е редовен домакин на втората най-голяма изложба в Германия, посветена на новите тенденции в техниките за лечение на човешкото здраве – Германска изложба за професионално здраве и сигурност.

Забележителности на Дортмунд

Дортмунд е център на една от най-развитите индустриални области в Германия. Въпреки това, градът си е спечелил прозвището „зеленият метрополис“, заради многото паркове, градини и агрокултури, отглеждани в покрайнините му. Според сведения от 880 г., преди да бъде провъзгласен за град, Дортмунд е бил със статут на село и се е наричал Тротмани. Градът разполага със свое летище, намиращо се на 13 км източно от него, което постоянно увеличава трафика си. Най-близкото интерконтинентално летище е това в Дюселдорф.

Площад „Алте маркт“ е историческото сърце на Дортмунд. Там се намират най-старите и значими сгради, в централната му част веднага се откроява фонтан и скулптура на пъстър носорог с криле. Най-старата църква се нарича „Св. Рейнолди“, а ако изкачите всички 200 стъпала, ще стигнете до върха на кулата ѝ, откъдето се разкрива много приятна гледка. Друг градски символ, също разположен на площада, е кулата „Адлертурм“, която напомня за някогашните стени на града. В нея се помещава историческият музей на Дортмунд, в който е отделено по-специално внимание на строителните техники през Средновековието.

Както в други германски градове, в Дортмунд също има интересни музеи. Някои от тях са: Музеят-пивоварна, който освен на техниката за приготвяне, акцентира и на рекламата в сектора; Музеят на готварската книга разполага с библиотека, в която са събрани милиони рецепти; Музеят на изкуството и културната история е най-старият в областта Рур; Индустриалният музей прилича на старинен замък и разказва за минното дело в региона.

Дортмунд е идеална зимна дестинация, защото точно там са изключително популярни немските лакомства щолен, джинджифилови сладки и сладкото греяно вино глювайн. Коледните пазари са истински празник за сетивата.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Пунта Кана до Германия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Пунта Кана до Германия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Пунта Кана до Германия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Пунта Кана до Германия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Пунта Кана до Германия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Пунта Кана

Популярни авиокомпании по маршрут Пунта Кана - Германия