Меню

Търсене на полети от София до Дортмунд

Покажи филтри

Дортмунд

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Голямото „U“

  Ако докато се разхождате из Дортмунд, забележите сграда с голяма буква „U“, то сте попаднали на новата-стара забележителност на града. В продължения на 67 г. сградата е функционирала като пивоварна. След закриването ѝ е превърната в Център за изкуство. Изложени са различни видове творби от 20-21 в.

 • Паркът „Вестфален“

  Това е едно от най-красивите места за разходка в града. Освен обикновен парк с езеро, фонтани, алеи и пейки, има прекрасен розариум. Там се намира телевизионната кула на града, която е висока 208 м и може да се изкачите до върха ѝ с асансьор.

 • Здравеопазване и технологии

  Дортмунд е редовен домакин на втората най-голяма изложба в Германия, посветена на новите тенденции в техниките за лечение на човешкото здраве – Германска изложба за професионално здраве и сигурност.

Търсене и резервиране на самолетни билети от София до Дортмунд

Ако искате да пътувате от София до Дортмунд, то най-напред започнете с търсенето на самолетни билети. За целта използвайте онлайн търсачката за полети на eSky, с която само за няколко секунди можете да разгледате и сравните стотици оферти.

Като за начало въведете критериите си за търсене в търсачката. Изберете дати на отиване и връщане, брой и вид пътници, пътническа класа и т.н. След като направите търсене, ще са нужни няколко секунди, за да може системата да визуализира резултатите. Имайте предвид, че тя търси измежду предложенията от над 950 авиокомпании, така че да видите възможно най-много опции и да изберете най-подходящата за вас.

Резултатите се подреждат по цена, така че да видите първо най-евтините предложения за полети от София до Дортмунд. Към всяко едно от тях има допълнителна информация за авиокомпанията, която го изпълнява, продължителността на полета, включените в самолетния билет екстри и други. Тук можете да видите дали, какъв и колко багаж е включен в цената, както и в колко излита и каца самолетът. Освен това ще намерите и подробности за летището на излитане и на кацане и много други.

След като разгледате опциите за пътуване, можете да изберете и резервирате желания полет. Резервационният процес ви позволява да добавите и допълнителни услуги за повече комфорт и спокойствие по време на пътуването и престоя ви в Дортмунд. Сред тях са туристическата застраховка и застраховката за анулация на пътуване, онлайн регистрацията, допълнителния регистриран багаж и много други.

За да резервирате билета, е необходимо да въведете данните на пътниците и информацията за платеца. При опциите за плащане ще видите, че можете да използвате кредитна или дебитна карта или да изберете банков превод. Вторият начин обаче не гарантира цената на самолетния билет, тъй като има риск тя да се промени, докато плащането бъде извършено и отразено. Затова е препоръчително да избирате плащане с карта и така да си подсигурите пътуване на изгодна цена.

Регистрация за полета и издаване на бордните карти

За да бъдете допуснати до борда на самолета, не е достатъчно да имате самолетен билет – нужна ви е издадена бордна карта. За целта е необходимо да се регистрирате за полета. Това става по два начина: на летището или предварително онлайн.

Някои авиокомпании предлагат само една възможност за регистрация – на летището, а други – и на летището, и онлайн. Има и такива авиокомпании, при които регистрацията онлайн е задължителна и таксуват допълнително или не позволяват да се качите на борда, ако нямате предварително издадена бордна карта.

В случай че летите с такава авиокомпания, то е добре да следите за това кога е отворена регистрацията за полета. Сроковете за това са различни при различни авиокомпании. Улеснение в случая ще ви бъде, ако сте добавили услугата онлайн регистрация, с която ще получите помощ от нашите консултанти за регистрацията и издаването на бордните карти. Необходимо е просто да следите имейла си и да попълните данните в регистрационната форма, която ще ви бъде изпратена.

При попълването на данните ви е много важно да въведете коректна информация. Когато се явите на летището преди полета е задължително да носите личния документ, с който сте направили регистрацията за полета, тъй като при несъвпадане на информацията, може да не бъдете допуснати на борда или да се наложи да заплатите такса за промяна в данните в билета.

Промяна в данните на самолетния билет

На всеки човек се случва да сгреши, затова и не е необичайно да объркате някои от данните си в самолетния билети или в бордните карти. Именно затова е важно да сте внимателни и да проверявате данните си по няколко пъти.

Ако все пак се случи така, че има сгрешени данни, то най-добре да се свържете с консултантите ни. Някои авиокомпании позволяват промяна в данните до определен брой символи, а други налагат високи санкции или въобще отказват да направят промените. Тази информация ще откриете в условията на съответната авиокомпания, с която летите.

Търсене и резервиране на хотел в Дортмунд

След като вече имате резервирани самолетни билет, е добре да помислите и за настаняването. Хотели в Дортмунд можете да разгледате отново в сайта на eSky.

Едноименната секция позволява детайлно търсене на различни видове хотелско настаняване спрямо желаните от вас критерии. Можете да изберете своя хотел по цената на нощувката, разстоянието от центъра, препоръките от други посетители или още по-конкретни изисквания като наличие на паркинг, възможност за отсядане с домашни любимци и други.

Ако искате да спестите от разходите за пътуване и настаняване, то може да проверите и предложенията в секция Полет + хотел. Там само в няколко лесни стъпки можете да откриете, сравните и резервирате възможности за пътуване и настаняване в Дортмунд. Вместо да губите време в търсене и резервиране поотделно, тук ще го направите наведнъж и ще можете да си спестите до 30% от крайната цена.

Подготовка на багажа за пътуване

Вероятно знаете, че всяка авиокомпания има свои изисквания за превозването на багаж – ръчен и регистриран. Преди да започнете да стягате куфара за Дортмунд, вижте какъв багаж е включен в билета ви и какви са неговите ограничения за размери и тегло. Също така е полезно да проверите и прогнозата за времето в Дортмунд, за да планирате по-добре какви дрехи и обувки ще са ви нужни по време на престоя в немския град.

При подготовката на багажа за пътуване е важно не само се съобразите с ограниченията за броя чанти и техните размери, но и със съдържанието им. Запознайте се с правилата на авиокомпанията по отношение на позволените и забранените за превоз в самолета вещи. Помислете и за течностите, които ще пренасяте. Правилото е до 1 л. общо в опаковки до 100 мл. Изключение може да има само за бебешките храни и напитки, но за това най-добре се свържете с консултант на eSky, който ще ви информира за изискванията на авиокомпанията.

Придвижване от летището до Дортмунд

Друга важна част от планирането на пътуването и от самия престой в Дортмунд е придвижването от летището до града. Летището Дортмунд се намира на около 10 км, така че ще можете да изминете разстоянието бързо и лесно, без значение какъв транспорт сте избрали.

Трансфер може да направите в автобус, влак, такси, кола под наем. В случай че искате да резервирате кола под наем в Дортмунд, то можете да го направите предварително в сайта на eSky. От Дортмунд имате различни опции за придвижване в областта Рур, както и до Дюселдорф.

Какво да видим в Дортмунд

Без значение дали пътувате до Дортмунд за един уикенд или за повече дни, е важно да имате наум поне някои от най-важните забележителности за посещение по време на посещението на града.

Сред основните забележителности на Дортмунд са: историческият център на града – площадът Der Alte Markt, където ще видите статуя на носорог с крила, Арт център за изкуство и креативност, който ще познаете по извисяващата се на върха на сградата буква U. Зоопаркът също си заслужава няколко часа от времето ви, тъй като няма нищо общо с българските, а изобилието и красотата на животните ще ви очароват.

В случай че сте в Дортмунд покрай коледните празници, то задължително посетете някой от коледните базари, където ще усетите празничния дух и настроение и ще можете да зарадвате сетивата си с типична коледна украса, музика и вкусни ястия и напитки.

Какво да опитаме в Дортмунд

Като типичен немски град Дортмунд предлага на посетителите изобилие от бира и пивоварни в горещите дни и греяно вино за студеното време. Пробвайте щолен и лебкухен – традиционни сладки с джинджифил. Опитайте наденични на улицата или в някое заведение и като цяло не пропускайте да пробвате нещо традиционно и ново – така със сигурност ще запомните немския град с хубаво!

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Дортмунд на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Дортмунд, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Дортмунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Дортмунд?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Дортмунд, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Дортмунд

Популярни авиокомпании по маршрут София - Дортмунд

София Дортмунд е един от най-популярните полетни маршрути до Германия. Немският град е привлекателна дестинация както за хора, които искат да работят в чужбина, така и за туристи от цял свят. От България можем да изберем евтини полети с нискотарифни авиокомпании, които оперират директно по маршрута. Препоръчително е да планираме полетите си навреме, за да сме спокойни, че сме избрали часовите интервали, които най-много ни удовлетворяват и то на изгодна цена.

С резервация на директен полет до Дортмунд с Wizzair, си осигуряваме бързо и спокойно пътуване с продължителност по-малко от 3 часа. Освен нискотарифни компании, можем да изберем услугите и на големите превозвачи като Lufthansa, Austrian, LOT.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дортмунд

Виж хотели в Дортмунд