Меню

Търсене на полети от Варна до Дортмунд

Покажи филтри

Дортмунд

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Голямото „U“

  Ако докато се разхождате из Дортмунд, забележите сграда с голяма буква „U“, то сте попаднали на новата-стара забележителност на града. В продължения на 67 г. сградата е функционирала като пивоварна. След закриването ѝ е превърната в Център за изкуство. Изложени са различни видове творби от 20-21 в.

 • Паркът „Вестфален“

  Това е едно от най-красивите места за разходка в града. Освен обикновен парк с езеро, фонтани, алеи и пейки, има прекрасен розариум. Там се намира телевизионната кула на града, която е висока 208 м и може да се изкачите до върха ѝ с асансьор.

 • Здравеопазване и технологии

  Дортмунд е редовен домакин на втората най-голяма изложба в Германия, посветена на новите тенденции в техниките за лечение на човешкото здраве – Германска изложба за професионално здраве и сигурност.

​​​​​​​Как да търсим и резервираме самолетни билети Варна Дортмунд

Ако искате да пътувате между Варна и Дортмунд, то най-напред започнете с търсенето на самолетни билети. За целта се възползвайте от удобствата на търсачките за полети, с които лесно ще намерите изгодни полети по маршрута. Такава търсачка е eSky, която събира на едно място предложения от над 950 авиокомпании. Така можете да летите до дестинации по цял свят - удобно и изгодно. 

Какви полети има от Варна до Дортмунд 

По маршрута можете да летите както директно, така и с прекачване. Wizz Air изпълнява директните полети няколко пъти седмично, а с прекачване може да се пътува ежедневно с Lufthansa и други авиокомпании. Ако изберете полет с прекачване, имайте предвид летищата и продължителността на престоя. 

Кога самолетните билети от Варна до Дортмунд са най-изгодни 

Обикновено самолетните билети са най-изгодни, ако бъдат резервирани поне няколко седмици преди датата на пътуването. Когато търсите евтини полети, имайте предвид че цената се влияе от търсенето, от дестинацията и популярността ѝ, както и от сезона. Така например в дните около празниците като например Коледа, Нова година, Великден хората пътуват и това рефлектира върху наличието на полетите и цената на самолетните билети. 

Летище Варна и летище Дортмунд 

Полетите се изпълняват от летище Варна, което е разположено на около 10 км от града. Придвижването между Варна и летището е възможно посредством градски транспорт, такси или кола под наем. Летище Дортмунд от своя страна също се намира на около 10 км от Дортмунд. Възможностите за трансфер от летището до града са чрез градски транспорт (влак, автобус), такси или кола под наем. 

Кола под наем в Дортмунд 

Ако предпочитате да се придвижвате с автомобил, можете да резервирате такъв през сайта на eSky. В секцията Коли под наем ще откриете най-различни марки и типове автомобили с различни удобства в тях, в зависимост от нуждите на пътуването ви. Така например можете да изберете съответните екстри за автомобила, ако пътувате с дете или с домашен любимец. 

Къде да търсим изгодни хотели в Дортмунд 

Добре е предварително да се погрижите за резервацията на място за нощувка в Дортмунд. За целта се възползвайте от търсачката за хотели в сайта на eSky. Там можете да избирате измежду стотици предложения за настаняване в Дортмунд. Предлагат се най-различни типове хотели, в различни категории и цена на нощувка, както и с различни удобства. 

Как да спестим от разходите за хотел и самолетни билети до Дортмунд 

Ако сте от хората, които планират пътуването си предварително и предпочитат да се погрижат за резервацията на самолетните билети и хотелското настаняване в аванс, то можете да се възползвате от услугата Полет+Хотел. Така само в четири лесни стъпки можете да изберете и резервирате двете услуги, като спестите не само време, но и до 30% от цената. 

Как да имаме спокойно и сигурно пътуване

Без значение дали пътувате до Дортмунд с цел забавление и отдих или по работен ангажимент, е добре да се погрижите за спокойствието си. За целта можете да се възползвате от туристическата застраховка или застраховката за анулация на пътуване. 

Те са различни и ще са ви полезни в различни ситуации. При всички случаи обаче ще ви дадат не само нужната сигурност и спокойствие, но и можете да получите компенсация при възникването на определени непредвидени ситуации по време или преди самото пътуване. 

Какви документи са необходими за пътуването до Дортмунд 

За пътуването до Дортмунд е необходимо да разполагате с валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт, и бордна карта. Тя е важен документ, без който може да ви откажат достъп до борда на самолета. Бордната карта се издава чрез процеса по регистрация за полета, като в зависимост от авиокомпанията може да бъде онлайн или на място на летището. 

Ако пътувате с лице под 18 години, се погрижете за необходимите за него документи. Ако пътува без един или двамата родители, е нужно да има документ, удостоверяващ пътуването без тях. 

Как да подготвим багажа си за пътуването от Варна до Дортмунд 

По време на резервацията е добре да проверите на колко ръчен и регистриран багаж имате право спрямо тарифата на билетите. Ако прецените, че той няма да ви е достатъчен, е добре да добавите допълнително регистриран багаж още по време на резервацията, тъй като на летището услугата може да е по-скъпа. 

Също така вземете предвид и изискванията към самите чанти по отношение на размерите и теглото. В случай че надвишите позволените, може да ви таксуват за свръхбагаж, което ще натежи на бюджета ви. Добре е да имате предвид че дръжките и колелцата също влизат в размерите. 

По отношение на съдържанието на багажа също има изисквания. Така например в ръчния багаж можете да носите до общо 1 л. течности в опаковки до 100 мл. В регистрирания багаж също следва да не се пренасят някои предмети. Пълен списък със забранените за превоз в самолета вещи ще откриете в специалната статия в туристическия пътеводител на eSky. 

Ако обичате да купувате сувенири и подаръци за близките си от пътуванията, то е добре да предвидите свободно място в багажа си на връщане. Ако пък сте от хората, които трудно решават какви дрехи и обувки да вземат за почивката си, то се посъветвайте с прогнозата за времето за престоя ви в Дортмунд. Взимайте със себе си практични и удобни дрехи и обувки, така че да ви е приятно и комфортно по време на самото пътуване, а и на престоя в града. 

Какво да видим в Дортмунд 

Ако сте в Дортмунд за един уикенд или за повече дни, обърнете внимание на площад Алте Маркт, където се намира историческият център на града. Там ще видите фонтан и статуя на носорог с криле, църквата Св. Рейнолди, която се явява най-старата в града, както и кулата Адлертурм. В нея можете да посетите Историческия музей на Дортмунд. 

Градът е център на една от най-развитите индустриални области в Германия, но същевременно е изключително зелен. В него има немалко паркове и градини, в които можете да прекарате блажено следобедите или сутрините си, наслаждавайки се на красотата на природата и зеленината. Един от популярните паркове е Вестфален, където ще видите езеро, градина с рози и детски площадки, където да се забавлявате, ако сте в Дортмунд с деца. Друга подходяща възможност за приятно прекарване на времето в Дортмунд е зоопаркът. 

Дортмунд ще ви очарова и с разнообразните си музеи, които са особено добра идея, ако обичате да разглеждате интересни колекции и артефакти или в случай че времето не е благоприятно за разходки навън. Такива например са Музеят на готварската книга, на изкуството и културната история, музеят-пивоварна и др. 

Интересно място за посещение е артистичния център U, който можете да познаете отдалеч по извисяващата се на върха на сградата буква. В нея можете да разгледате различни изложби и да посетите любопитни събития. Предварително можете да се запознаете с културната програма на центъра и да съобразите с това обиколката си. 

Говорейки за Дортмунд, няма как да пропуснем местната кухня, която е почти задължително да опитате. Освен обичайните наденички с картофки и бира, популярни целогодишно и предлагани почти навсякъде - от заведения за хапване на крак на улицата до ресторанти, в които да поседнете, то има и други вкусни храни, които да опитате. Такива са традиционният за коледните празници щолен, както и джинджифиловите сладки лебкухен. За пиене освен бира градът ще ви предложи и популярното греяно вино с подправки. 

Ако сте в Дортмунд за Коледа, не пропускайте да се отбиете през някой от традиционните немски базар. Именно там е мястото, където можете да се потопите в местните обичаи и традиции и разбира се да се насладите на вкусните храни и напитки от немската кухня. 

✔️ Има ли специални оферти за полети от Варна до Дортмунд на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Дортмунд, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Варна до Дортмунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Варна до Дортмунд?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Варна до Дортмунд, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Варна Дортмунд

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Дортмунд

Полетно разписание:

Варна Дортмунд

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Дортмунд

Виж хотели в Дортмунд