Меню

Търсене на полети от София до Норвегия

Покажи филтри

Норвегия

 • Осло
 • Трондхайм
 • Берген
 • Ставангер
 • Тромсьо
 • Aalesund
 • Harstad
 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Норвежки вкус

  Сьомгата на пара и рибената супа са част от традиционните ястия, с които норвежката кухня се свързва, но посетителите, които не са почитатели на рибните деликатеси, могат да опитат други, също толкова типични гозби, като норвежки кюфтенца от говеждо или телешко и фарикал (яхния от агнешко и зеле). Алкохолът навсякъде е скъп, а в ресторантите към сметката се добавя 15% сервиз.

 • Град на водата

  Като столица на държава, чиито живот е свързан с водата, в Осло може да посетите Морският музей и Музеят на Кон Тики, посветен на първия човек, прекосил Тихия океан – Тур Хейердал и неговия кораб.

 • Парк Вигеланд

  Скулптурният парк на Осло включва 214 фигури от бронз, гранит и чугун, като освен тях се показват още дърворезби, скици и други експонати. Той се посещава от над 1 млн. Туристи годишно.

Забележителности на Осло

Разположена върху 40 острова, Осло с право може да се нарече зелената столица на Европа, заради многобройните си паркове и градини, в които местните жители обичат да разпускат. Противно на очакванията, Осло е по-скоро лятна дестинация. Популярността му през летния сезон се дължи не на мистериозно появяващи се плажове, а на това, че зимата температурите стават непоносимо ниски за повечето туристи и денят е доста по-къс.

Площадът пред кметството на Осло е отправна точка на повечето турове, а на изток от него се намира една от най-големите забележителности – Замъкът Акершус, който е служил като отбранителна крепост и кралска резиденция. На север от кметството е главната търговска улица „Карл Йоханс“, която стига до Централна гара, Кралския дворец, Националният театър и Университетът на Осло. В близост до главната търговска улица е и Старият град, отличаващ се със своята архитектура и известен с хубавите си ресторанти.

Един от най-интересните музеи, напомнящ по идея габровския Етър, е Фолклорният музей на Норвегия, представящ бита и традицията на норвежците. Сред най-новите обекти за посещения е Центърът на нобеловата награда за мир, който е посветен на живота на Алфред Нобел и изпълнен с експозиции, свързани с носителите на наградата.

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Норвегия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Норвегия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Норвегия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Норвегия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Норвегия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в София

Популярни авиокомпании по маршрут София - Норвегия