Меню

AtlasGlobal

Advertisement

Най-добрите оферти за полети с AtlasGlobal от eSky

Цена на възрастен за двупосочен билет

Advertisement

✔️ Докъде лети авиокомпания AtlasGlobal?

Авиокомпания AtlasGlobal лети до много популярни дестинации. За да провериш актуалното разписание, използвай търсачката на eSky.    

✔️ Кога мога да намеря най-евтините билети с авиокомпания AtlasGlobal?

За авиокомпания AtlasGlobal е най-добре да закупиш билетите си, колкото се може по-рано преди датата на пътуване.

✔️ Кои авиокомпании оперират по подобни маршрути?

До градовете, до които лети авиокомпания AtlasGlobal, има и други авиокомпании, които оперират полети. За да видиш пълния списък, използвай търсачката на eSky.  

✔️ Мога ли да резервирам хотел заедно с полет на авиокомпания AtlasGlobal?

Използвайки търсачката на eSky, можеш да резервираш и хотелско настаняване заедно с желания от теб полет, като използваш услугата Полет+Хотел. Благодарение на това, пътуването ти не само ще бъде по-удобно, но и ще спестиш пари благодарение на пакетните отстъпки.

Вижте повече за AtlasGlobal

AtlasGlobal

Авиокомпанията, позната и като Atlasjet, е създадена на 14 март 2001 г. и е лицензиран да превозва пътници и спедитори на вътрешни и международни полети. Atlasjet започна с два самолета Boeing B-757-200. Atlasjet получи лиценз от Главна дирекция "Гражданска авиация" за извършване на пътнически и товарни превози по вътрешни и международни полети . Atlasjet, член на IATA и регистриран в IOSA, започна да се развива като редовна авиокомпания и увеличи броя на полетите до 75-80% по вътрешни и международни маршрути.

От 1 февруари 2006 г. Öger Group придоби 45% от акциите на Atlasjet, а Мурат Ерсо е назначен за председател на Съвета на директорите на Atlasjet Airlines. Компанията Atlasjet обяви през януари 2015 г., че фирмата е променила името си на AtlasGlobal. AtlasGlobal Airlines определи като основен принцип "максимална безопасност на полетите". Поради тази причина техническият отдел на AtlasGlobal постоянно работи, за да гарантира, че полетите се извършват безопасно.

Багаж

Пътниците, пътуващи с AtlasGlobal, могат да получат безплатен ръчен багаж. Ограниченията за теглото и броя на регистрираните багажи по багаж варират в зависимост от избраната дестинация и класа за резервация.

Пътнически класи

AtlasGlobal предлага два вида пътнически класи  на своите пътници: икономична и бизнес класа.

Онлайн регистрация

Онлайн регистрацията започва 48 часа и приключва 90 минути преди полета.

Флот

Към 2018 г. AtlasGlobul разполага с 23 самолета - Airbus A319-100, A320-200, A321-100, A321-200 и Boeing 737-800.

Базово летище на авиокомпанията

Основното летище, което обслужва Истанбул и в частност AtlasGlobul е Ататюрк. То се намира на 24 км западно от центъра на града и се нарежда на 8-мо място сред най-натоварените летища в света през 2011 г. То има капацитета да обслужва над 37 млн. пътници. Летището има 4 терминала, един товерен, както и специални чартърни автобусни линии. Т1 обслужва вътрешните полета, а Т2 международните.

Храна на борда

Специални заявки за храна трябва да бъдат изпратени към авиокомпанията най-малко 48 часа преди полетите, тръгващи от Истанбул, и 54 часа преди други полети.

Допълнителни услуги

Разрешено е изполвзането на електронни и мобилни устройства, но само ако те са включени на самолетен режим.