Меню

Търсене на полети до Cucuta Camilo Daza

Покажи филтри

Кукута

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Песо (COP)

 • Къщата на гоблините

  Пълното име на града е Сан Хосе де Кукута и е измислено през 1793 г. Това буквално означава "Свети Йосиф от къща на гоблините". Произходът му идва от езика на местните индианци в областта.

 • Прохлада покрай реката

  През горещите дни дори сянката на дърветата, растящи покрай почти всяка улица, е твърде недостатъчна, за да почувствате облекчение. Разходете се по крайбрежната алея на реката. Местните жители прекарват времето си там при всеки удобен момент, за да си починат от горещината.

 • Почивка в Кукута

  Ако сте там по време на коледните празници, не забравяйте да посетите часовникова кула, която се е превърнала в символ на града. По повод празниците тя е винаги прекрасно осветена.

Забележителности на Кукута

 

Градът, разположен на границата с Венецуела, е един от най-големите в страната. В процеса на развитието му, около Кукута са възниктнали още два града. Градът е родното място на конституция, поставяща основата на Република Колумбия.

Първите заселници се установяват там още преди испанците да открият тази област за европейците. Развитието на града започва едва през първата половина на 18 век. Селото, благодарение на стратегическото си местоположение за търговия, се развива доста бързо и става град.

Битката при Кукута от 1813 г. е едно от най-важните събития в историята на испано-американските войни за независимост. Тя продължава едва няколко часа, но дава началото на кампанията на Симон Боливар. Под негово командване 400 души побеждават 800 войници на генерал Реймон Кори.

Ако попаднете в града през първата седмица на месец август, включете се във фестивала Internacional de la Frontera, включващ концерти и танци до сутринта. По това време можете да закупите от сергиите на местните майстори най-разнообразни продукти и стоки.

В края на месеците октомври и ноември във Вила дел Росария, на 5 км южно от Кукута, се провежда фестивалът Качама. Той е посветен на рибата pacu (част от семейство Пирани), които се развъждат в село Juan Frio. По време на фестивала можете да опитате традиционни ястия, приготвени с тази риба.

Кукута се смята за един от най-зелените градове на Колумбия. Въпреки високата степен на урбанизация, градът е запазил зелените си пространства. Земетресението през 1975 г. е разрушила голяма част от града, но той е внимателно възстановен и всеки свободен метър е използван за засаждане на дървета. Редица улици и парковете са украсени с акации и бадемови дървета. Най-красивата от тях е наречена "Авеню на светлините".

Ако по време на престоя, ви липсва спортуването, посетете екопарк Comfanorte. Там може да използвате плувните басейни с пързалки и изкуствени вълни, да наемете кану или да играете плажен волейбол.

Популярни авиокомпании, опериращи Cucuta Camilo Daza

Полетно разписание: Кукута

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кукута

Виж хотели в Кукута