Меню

Търсене на полети до Kazan Intl Airport

Покажи филтри

Казан

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Храмът на всички религии

  Може би единствен в света е Храмът на всички религии в Казан, чиито дизайн е дело на местни архитекти и художници. Приказният му цветен екстериор е вдъхновен от 16 различни религии, които могат да бъдат разпознати по съответните минарета и кубета.

 • Кулата Сююмбике

  Според легендата Иван Грозни искал да се ожени за татарската принцеса Сююмбике, а тя му обещала, че ще го направи, ако той изгради най-високата кула в града за нея. Така се появила 58-метровата кула, от която всъщност принцесата се хвърлила, за да избегне нежеланата от нея женитба.

 • Улица Бауман

  Това е една от най-старите улици в Казан, която е пешеходна и животът из нея не спира да кипи денем и нощем. Освен безбройните магазини, кафенета и барове, тя ще ви отведе до забележителности, като Камбанарията, църквата „Богоявление“ и емблематичният паметник на казанската котка.

Забележителности на Казан

Казан е взел името си от татарската дума за съд за готвене. Ако това ви се струва странно, трябва да разгледате на живо този интересен град, смесица между славянската и татарската култура, който е няколко стотин години по-стар от Москва.

Казанският Кремъл е единствената татарска крепост, оцеляла в Русия. Най-старинните части от нея са от 16-ти век, когато Иван Грозни е наредил центъра на града да се обгради от бели пясъчни стени с камъни. Към Кремъл спадат джамията Кул Шариф, Ермитажът и Татарският природонаучен музей.

Определено по-малко известен от славния Ермитаж на Санкт Петербург, този в Казан също заслужава вниманието на любителите на изкуството. Той се намира в бивш кадетски тренировъчен център и притежава елегантен интериор. Джамията Кул Шариф е построена през 16-ти век, като през онова време е била най-голямата в Европа. Иван Грозни я разрушава при завладяването на Татарстан, но през 90-те години на 20-ти век тя е възстановена и отново се отличава с белите си стени и сини минарета.

Казан изненадващо е топ дестинация за кулинарен туризъм. Пленителната смесица между руска и източна кухня ще ви накарат да се притесните за теглото си, докато сте там. Супи, млечни продукти и мезета, които са типични за руските трапези се редуват с апетитни десерти, напомнящи баклавите край Босфора. Музеят „Чак-чака“ е уникален и интересен с това, че представя бита и традициите на местното население в съчетание с демонстрации на приготвянето на някои ястия и тяхното дегустиране.

И това не е всичко, по време на Световното по футбол 2018, футболните фенове ще могат да посетят "Казан Арена". Един от най-новите стадиони, изграден специално заради домакинството на Русия. Изграждането на съоръжението отнема 3 години и 450 милиона долара. Стадионът разполага с най-големия външен екран в цяла Европа. 

✔️ Има ли специални оферти за полети Kazan Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Kazan Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Kazan Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Kazan Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Kazan Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Kazan Intl Airport

Полетно разписание: Казан

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Казан

Виж хотели в Казан