Меню

Търсене на полети до Pittsburgh

Покажи филтри

Питсбърг

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-4 (лято), UTC-5 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Университет или катедрала

  Известен като Катедралата на знанието, университет на Питсбърг е втората по височина университетска сграда в света със своите 42 етажа. На външен вид сградата от 1936 г. наистина напомня на катедрала и затова е включена в Националния регистър на архитектурните богатства на САЩ. Частта за хранене е достъпна и за външни посетители.

 • Фуникулярът на Питсбърг

  От 1877 г. тази въжена железница обслужва жителите и фирмите на участъците Duquesne Heights и Mount Washington в Питсбърг. От кабинките има прекрасни гледки към града. Използвайки две оригинални кабинки от 1877, Duquesne Incline е работещ музей, като горната станция осигурява снимки и дисплеи за историята на хълма. Кварталът Mount Washington е един от най-популярните райони на града с великолепните си домове и изискани ресторанти.

 • Музеят на Анди Уорхол

  Музеят съдържа най-голямата колекция от произведения на Анди Уорхол - най-известният художник в града и американски пионер на поп-арт. Експозициите обхващат всички аспекти на процъфтяващата кариера на Уорхол като художник, режисьор, продуцент, сценограф, автор, издател на списания.

Забележителности на Питсбърг

Питсбърг се намира на северозападното плато на Allegheny, заобикалящ точката, където се сливат реките Алефени и Монгонехала, за да формират Охайо. Някога процъфтяващ индустриален център, днес Питсбърг вече не е покрити със сажди от въглища и стомана.

Реките оформят града, като живописен метрополис. Централната част е известна като "Златният триъгълник", защото там е мястото, където реките се срещат. Наблизо ще попаднете на историческия парк Point State и оживения квартал Strip с неговите многобройни пазари, бутици и заведения за хранене. Златният триъгълник също е културният район на Питсбърг със смесица от театри и места за представления. Реките са обградени с паркове и градини, а речните турове са чудесен начин да видите хоризонта от различни ъгли. Наследство от индустриалното богатство на града са музеите Карнеги. Те са едни от най-добрите в страната, включвайки Природонаучният музей, Научният център Карнеги и Музеят на изкуствата Карнеги.

Баронът на недвижимите имоти Хенри Пипс дарява ботанически си градини на града през 1893 г. Разположени в парка Schenley, Консерватория Пипс и Ботаническите градини предлага на посетителите разнообразни гледки. Обширни открити градини обграждат централната сграда, а оранжерия във викториански стил показва на ротационен принцип сезонните си растения: с орхидеи, бонсай и други деликатни растения.

Кварталът Strip, на река Алехан в североизточния ъгъл на Златния триъгълник, е бил заеман от складове и железопътни инсталации, но сега е една от основните туристически атракции на града и сцена на оживена активност през целия ден. Районът е място за пазаруване, изкуство, и хранене. Посетителите може да дойдат тук, за да се насладят просто на хапване или да прекарат цял ден, скитайки се из малките бутици. Съботите са особено натоварени, но и най-интересни.

Популярни авиокомпании, опериращи Pittsburgh

Полетно разписание: Питсбърг

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Питсбърг

Виж хотели в Питсбърг