Меню

Търсене на полети до Rotterdam The Hague

Покажи филтри

Ротердам

 • Обща информация

  Официален език: Холандски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Спомен от Средновековен Ротердам

  Църквата Св. Лоурънс е единствената средновековна сграда, която е останала здрава след опустошителното въздействие на Втората Световна война. Тя е издържана в готически стил, а отвътре веднага правят впечатление трите датски органа, бронзовите врати на тема война и мир, направени от италиански майстор и статуята на Еразъм Ротердамски.

 • Кубовидните къщи

  Ротердам определено е пример за град с ултра модерна и алтернативна архитектура и кубовидните къщи са ясен пример за това. Комплексът от къщи с необичайна форма и жълти фасади се отличава отдалеч, а една от тях, наричана Show Cube, може да се посещава. Друг архитектурен шедьовър в стил арт деко е т.нар. Бяла къща, построена през 1898 г., която някога е била и най-високата сграда в Европа.

 • Закритият пазар

  Тази уникална сграда е открита през 2014 г. и вече е любимо място за срещи. Неговият висок сводест таван е покрит със стенописи, изобразяващи в огромни размери различни хранителни продукти. Самият пазар е същински кулинарен калейдоскоп. Там ще намерите всякаква кухня – традиционна холандска, испанска, балканска, индонезийска и т.н.

Забележителности на Ротердам

Вторият по големина град в Нидерландия се намира в южната част на страната. Неговата роля на значим транспортен център се дължи на разположението му на делтата на река Маас. Огромното пристанищно съоръжение Europort е мястото, от където безброй стоки напускат континента, за да стигнат отвъд океана или обратно. Въпреки, че е почти напълно унищожен по време на Втората Световна война, той е планиран и построен на ново, за да отговаря на облика на модерен и компактен европейски град.

Съвременният му вид крие факта, че е възникнал през Средновековието. През 13-ти век се превръща в проспериращ за времето си, заради построяването на язовир, разделящ река Рот от река Маас, от там произлиза и самото име Ротердам. Може би най-запомнящата се личност, родена в холандския град е хуманистът Еразъм Ротердамски, чието име и идеи са заложени в ценностите на Европейския съюз.

Старото пристанище е пълно с реставрирани корабчета, повечето от които се използват от собствениците им за живеене. При хубаво време може да седнете в някое от кафенетата или да се разходите наоколо, наблюдавайки как боядисват или поправят някои от лодките. Има доста знаци и табели, показващи как е изглеждало някога пристанището, когато активно се е ползвало по първоначалното си предназначение.

Наблизо се намират също Морският музей, основан още през 1873 г., показващ неразривната връзка между града и морския свят. Сред голямата колекция от макети на кораби и истински такива, се откроява реконструирано плавателно средство на 2000 години.

✔️ Има ли специални оферти за полети Rotterdam The Hague на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Rotterdam The Hague, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Rotterdam The Hague, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Rotterdam The Hague?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Rotterdam The Hague, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Rotterdam The Hague

Полетно разписание: Ротердам

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ротердам

Виж хотели в Ротердам