Меню

Търсене на полети до Vathy Samos

Покажи филтри

Вати

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Дворецът на Одисей

  Древният Акропол е сред най-важните археологически обекти на остров Итака, разположен на върха на скалата Аетос. Според преданието, останките от Древния Акропол са от двореца на Одисей. Това е пример за великолепната древна култура, която е процъфтявала на острова.

 • Пристанището на пиратите

  Киони е традиционно за Йонийското крайбрежие селце. През летния сезон пристанището му се пълни лодки и яхти, а някога е представлявало база на пирати. Трите изоставени мелници напомнят за изминалия период на разцвет на селището.

 • Древногръцки митове

  Според древногръцката митология пещерата „Нимфи“ разполага с два входа, защото през единия са влизали божествата, а през другия човешките същества. Това е и мястото, където Одисей трябвало да скрие подаръците, които феаките са му дали. Днес пещерата не е достъпна, но само разходката около нея е вълнуваща имайки предвид, че още преди 2000 г. хората са я свързвали с нещо свръхестествено.

Забележителности на Вати

Прекрасният гръцки остров Итака, домът на Одисей и дестинация на легендарното му пътуване, е място, благословено от природна красота, живописни диви пейзажи и кристално чисти води. Освен естествената красота, човешката цивилизация също е постигнала значителни културни постижения на това място.

Вати е столицата на Итака и най-посещаваният град на острова. Старият йонийски архитектурен стил на традиционното селище, прекрасният залив, който прегръща остров Лазарето, комбинацията от пясъчни и каменисти плажове, са само няколко от причините, поради които повечето туристи го избират, като база за ваканцията си.

Манастирът Катари е най-важният на острова и забележителност за религиозния живот на местните жители. Разположен е на 15 километра от Вати и на около 600 метра надморска височина. Построен е през 1696 г., но бива напълно унищожен от земетресенията през 1953 г. и след това реконструиран. На 7 септември се провежда традиционен празник на иконата на Дева Мария.

Пещерата Лоизис е кръстена на откривателя си Димитриос Лоизос, който попада на нея през 1868 г. и става богат, продавайки златни монети и други предмети, които открива там. Това е място с голяма природна красота и историческо значение, които се отразява от впечатляващите сталактити и сталагмити.

Популярни авиокомпании, опериращи Vathy Samos

Полетно разписание: Вати

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Вати

Виж хотели във Вати