Меню

Търсене на полети до Бристъл

Покажи филтри

Бристъл

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Цветно небе

  Всяко лято се провежда 4-дневният Международен фестивал на балоните в Бристол. Ако сте там по това време, ще видите стотици шарени балони в небето.

 • Улично изкуство

  Един от най-известните улични артисти – анонимният Banksy е от Бристол. Ако се огледате наоколо, ще видите негови работи като Mild, Mild West, Well or Hung Lover.

 • Пиратски истории

  Почитателите на морските истории трябва да се отбият през най-старата бристолска кръчма Llandoger Trow. Според легендите Edward Teach, познат като Черната брада, е посещавал това място.

Пътуване до Бристъл

Когато планирате пътуване до Бристъл без значение дали с цел отдих и забавление или за бизнес, то е добре да се подготвите предварително. Един от важните елементи за подготовка на пътуването включва резервиране на самолетни билети и хотел, планиране на транспорта между летището и града, бюджета за пътуването и престоя, забавленията, забележителностите, храненето и други.

Като начало е добре да започнете с търсенето на самолетни билети. Лесно ще намерите полети до Бристол, като използвайте някой сайт за търсене на полети, какъвто е eSky. Неговата търсачка за полети позволява удобно и бързо търсене и сравняване на полети, само в няколко лесни стъпки.

Тайната при сравняването на полети е да гледате не само цената. Причината за това е, че понякога е възможно близки по цена самолетни билети да имат големи разлики в услугите, които са включени в билета. Така например самолетен билет на нискотарифна авиокомпания може да е на доста изгодна цена, но без да включва регистриран багаж. За сметка на това цената на полета с някоя редовна авиокомпания може да е малко по-висока, но да включва багаж и други допълнителни услуги, които ще са ви от полза при пътуването.

Евтини полети до Бристъл

Почти всеки човек иска да пътува изгодно до Бристъл, а и до която и да е дестинация. По средни изчисления билетите до Бристъл са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 55 дни преди заминаване. При всички случаи е добре да резервирате полетите си предварително, за да може да ги намерите на по-изгодна цена, а и за да си гарантирате място в самолета.

Когато търсите самолетни билети, трябва да имате предвид, че има определени периоди от годината и дни в седмицата, когато интересът към дестинациите е по-висок, а с това и цената на билетите се покачва. Такива например са дните около Коледа, Нова година, Великден, летните отпуски, както и петък, събота и неделя. Повечето хора предпочитат да пътуват в тези дни, затова и полетите поскъпват.

Казаното по-горе обаче не означава, че е невъзможно да намерите изгодни самолетни билети дори и за най-натоварените периоди в годината. За целта обаче е добре да проверявате за изгодни оферти редовно и поне няколко месеца по-рано от желаната дата на пътуване. Такива се появяват, когато авиокомпаниите пускат билети на промоционални цени. Разберете ли за наличието на такива, е важно да действате бързо и да резервирате самолетните билети веднага. Само така ще си гарантирате запазено място в самолета. 

За да получавате актуална информация за изгодни оферти и промоции на самолетни билети до Бристъл и други дестинации, се абонирайте за нюзлетъра на eSky. Той ще ви даде достъп до изгодни оферти с възможност за резервация, докато все още има самолетни билети на добри цени.

Хотел в Бристъл

Както вече стана ясно, важна част от подготовката за пътуването е резервирането на хотел в Бристол. Добре е да направите това предварително, тъй като няма гаранция, че ще намерите подходящо място за настаняване, ако изчакате да пристигнете там. Предварителното резервиране на хотел ви осигурява не само гарантирано място за нощувка, но и възможност за по-изгодна цена за хотелско настаняване.

Така например ако резервирате самолетен билет през сайта на eSky, ще получите до 30% отстъпка от цената за хотелско настаняване. Така не само ще подготвите почти цялото си пътуване на едно място, но и ще спестите от разходите за нощувка.

Подготовка за пътуване до Бристъл

Важна част от подготовка за пътуването е багажът. Важно е да знаете какви са изискванията за ръчния и регистрирания багаж на авиокомпанията, с която летите, и да се съобразите с тях. Също така е добре да предвидите колко дрехи и обувки ще са ви нужни в зависимост от това с каква продължителност ще е престоят ви. Тук е важно да проверите и прогнозата за времето в Бристол за вашето пътуване, така че да предвидите подходящо облекло.

Подгответе багажа си, така че да не включва някоя от забранените за превоз в самолета вещи. Ако пренасяте течности, то ги поставете в контейнери до 100 мл. и с общо количество не повече от 1 л.

Помислете колко бюджет ще ви е необходим за престоя там. Включете в него разходите за транспорт, храна, напитки, излизане, забавления, забележителности, сувенири и други покупки. Предварително обменете валута, като може да съобразите количеството джобни пари със средната цена на основните стоки и услуги, които смятате, че ще са ви необходими.

Летище Бристол

Английският град Бристъл се обслужва от едноименното летище, намиращо се на около 13 км от центъра на града.

То обслужва както вътрешни, така и външни полети. Сред най-популярните полети са тези до: Амстердам, Фаро, Единбург, Глазгоу, Дъблин и Белфаст. Сред авиокомпаниите, чиито полети се обслужват на летището, са: easyJet, Air Malta, Ryanair, Aer Lingus Regional, Air France, Flybe, Austrian Airlines, KLM, Thomas Cook Airlines, Thomson Airways, Helvetic Airways, Eastern Airways, Brussels Airlines, Blue Islands, Aurigny Air Services, Isles of Scilly Skybus, Monarch Airlines и други.

Транспорт от летището до Бристъл

Има много възможности за придвижване от летището до Бристол: влак, автобус, шатъл автобус, такси, кола под наем и др.

С автобус можете да стигнете не само до Бристъл, но и до други градове в страната. Автобусите по линии А1 и А2 се движат от летището до Клифтън, до по-големите хотели на Бристъл, до автогарата в града и до жп гара Бристъл Темпъл Мийдс.

За да стигнете до жп гарата, е нужно да се качите на автобус от летището. Пътуването отнема около 30 минути.

Такситата са налични на летището, а кола под наем можете да резервирате предварително през сайта на eSky. До летището е магистрала А38, която е достъпна по главните пътища от различни части на страната.

Допълнителни услуги на летището в Бристъл

Там ще намерите информационно бюро, обменно бюро, банкомати. Летището предоставя възможност за пазаруване от безмитните магазини, щандовете за вестници и списания, аптеката и книжарницата.

Храни и напитки на летището може да закупите от кафенетата и снек бара, както и в различните ресторанти, помещаващи се в сградата.

На летището може да използвате безплатен wi-fi, но за ограничено време. Има също така компютри и принтер.

Летището е приспособено за хора с двигателни затруднения. Има асансьори, рампи, приспособени санитарни помещения, обозначени паркоместа, както и инвалидни колички.

Другите услуги, от които могат да се възползват пътниците на летището, са стаи за родители с малки деца.

Полети София Бристъл

От София до Бристол се изпълняват полети ежедневно, като те са с най-малко едно прекачване. По маршрута можете да пътувате както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Сред тях са: easyJet, Ryanair, KLM, British Airways и др.

Полети Варна Бристъл

От Варна до Бристол също се изпълняват полети почти ежедневно, като те са с най-малко едно прекачване. Може да летите с различни авиокомпании, сред които Wizz Air, British Airways, Bulgaria Air и други.

Полети Бургас Бристъл

От Бургас до Бристол може да пътувате със самолет почти ежедневно с прекачване. Някои авиокомпании пускат сезонни полети, така че може да се възползвате и от тези възможности.

При полети с прекачване имайте предвид времето за престой, проверявайте предварително летището и изискванията за багаж на авиокомпаниите, с които летите.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Бристъл на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Бристъл, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Бристъл, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Бристъл?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Бристъл, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бристъл

Популярни авиокомпании, опериращи до Бристъл

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бристъл

Виж хотели в Бристъл