Меню

Търсене на полети до Манчестър

Покажи филтри

Манчестър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Футбол

  Освен със своите два световноизвестни отбора – Юнайтед и Сити, Манчестър демонстрира своята любов към футбола и с невероятния Национален музей на футбола, който разказва славната история на Англия и всички нейни отбори в този спорт.

 • Музеи

  Едно от нещата, които преобърнаха преставите за Манчестър като сив и мрачен град, са именно забележителните му музеи. Сред задължителните за посещение са Градският музей, Научният и индустриален музей, Музеят на хората, Музеят на войната и Музеят на футбола.  

 • Отдих

  Манчестър разполага с няколко страхотни парка за разходка и отдих. Те са прекрасно място да се измъкнете от шума на града, да прекарате няколко часа с приятели, да разходите домашния любимец, да нахраните патиците и да послушате песента на птиците.  

Полети до Манчестър и евтини самолетни билети

Какви полети има до Манчестър?

До Манчестър има много полети от различни дестинации, като например: Дания, Испания, ОАЕ, Етиопия, Мароко, Холандия, Турция, Гърция, САЩ, Франция, Швейцария, Китай, Норвегия, Италия, Германия, Белгия, Унгария, Египет, Канада, Мексико, Куба, Тунис, Катар, Хърватия, Финландия, Кипър, Португалия, други градове във Великобритания и т.н.

За да откриете търсената от вас дестинация и детайли относно предлаганите полети дотам, използвайте онлайн търсачки за полети като eSky. С нейна помощ ще откриете най-актуалните и изгодни оферти измежду предложения от над 860 авиокомпании.

Самолетни билети от София до Манчестър

Най-добрият период, през който да резервирате своите самолетни билети от София до Манчестър, е около 53 дни преди желаната от вас дата на пътуване. Тогава по средни изчисления цената на самолетните билети до Манчестър е най-изгодна. Това обаче не означава, че не може да намерите добра оферта и през останалото време. Достатъчно е да проверявате редовно в сайта на eSky или да се абонирате за нюзлетъра или ценовото известие.

Полети София Манчестър

Директният полет София Манчестър трае около три часа и половина. По маршрута може да летите всеки ден - директно или с прекачване. Тези опции са изключително удобни за студентите, които учат в местните университети, както и в съседните градове, до които има редовен обществен транспорт.

Ако отивате в Манчестър по повод бизнес ангажимент или просто като турист, който иска да опознае кътче от Великобритания, то имате доста варианти. Сред авиокомпаниите, с които може да летите от София до Манчестър, са KLM, Aegean, Iberia, Turkish Airlines, Lufthansa, easyJet и т.н. Търсачката на eSky сравнява между стотици полети, така че да изберете най-удобния и изгодния за вас.

Полети от Варна до Манчестър

По маршрут Варна Манчестър може да летите почти ежедневно с прекачване. През летния сезон полетите от Варна до Манчестър са още повече, както и от Бургас до Манчестър. Традиционно черноморските ни аерогари стават доста по-оживени през лятото, когато хиляди туристи щурмуват родното Черноморие. Авиокомпании като BH Air, Turkish Airlines, Lufthansa, Thomas Cook Airlines предлагат временни и чартърни полети.

Полетът от Манчестър до Варна е изключително удобна опция, защото така се спестява продължителното пътуване от София до Варна. Но не бива да забравяте, че разполагате и с допълнителен сценарий – комбинация от полет до София, заедно вътрешен такъв до някоя от другите ни аерогари. Полетите София Варна и София Бургас са доста кратки. Определено са по-добър вариант от пътуването с автомобил, особено през лятото, когато автомобилният трафик е натоварен.

Летище Манчестър

Летище Манчестър разполага с три модерни пътнически терминала, обслужвани от редица авиокомпании. В графика на аерогарата присъстват ежедневно вътрешни, континентални и междуконтинентални полети. Затова преди полета си, проверявайте внимателно на кой терминал каца вашият самолет или съответно от който излита.

Авиокомпании easyJet, Lufthansa и Aegean например, използват Т1, Qatar Airways – T2, British Airways, KLM и Ryanair– T3 и т.н. Всички терминали предлагат широк набор от услуги като ресторанти, кафенета, разнообразни магазини, аптеки, банкомати, банкови клонове, чейндж бюра, представителства на авиокомпании, фирми за коли под наем и туристически агенции.

Аерогарата в Манчестър е доста оживена, затова е добре да спазвате златните правила за приготвяне преди полет. Старайте се да бъдете на летището най-малко два астрономически часа преди излитане на вашия полет по график, за да минете спокойно през всички проверки за сигурност и да не бъдете от групата на притеснените и тичащи пътници в последния момент.

Как се стига до летище Манчестър?

Можем да стигнем до летище Манчестър с директен влак, автобус, кола под наем или такси. Предлага се трансфер не само от летището до центъра на Манчестър, но и до други по-големи британски градове, като: Ливърпул, Лийдс, Глазгоу и Шефилд.

Публичният транспорт предлага доста опции, между които да избирате, като часове на тръгване. От летището до Манчестър има директни влакове, с които за около 20 минути ще стигнете до центъра на града. Препоръчваме да направите предварителна резервация онлайн, за да не чакате излишно на летището и да се възползвате от по-изгодна цена. Ако все пак не искате да правите резервация, защото не сте сигурни кога ще се приземи самолетът ви, може да закупите билет за влака на място. Шатъл автобусите до Манчестър са доста подходящи, ако крайната ви цел е централната част на града, защото могат да ви оставят точно там за по-малко от половин час.

Колата под наем винаги е удобен вариант за придвижване, като може да я резервирате предварително през сайта на eSky или на място на летището.

Полети до летище Манчестър

Всички полети до летище Манчестър ще ви бъдат от полза, ако искате да стигнете до Ливърпул, Лийдс, Глазгоу или Шефилд, защото има редовен обществен транспорт, свързващ изброените градове с аерогарата.

Летище Манчестър е важна транспортна точка, защото е врата към много международни дестинации и свързва няколко британски града и околностите им посредством редовния обществен транспорт, който е организиран. Пътуването с влак от летище Манчестър до Ливърпул, отнема малко повече от час. Ако изберете автобус за този маршрут, придвижването ви до Ливърпул ще отнеме близо час, а с автомобил малко повече от 30 мин.

Ако искате да стигнете от летище Манчестър до Лийдс, се пригответе за пътуване с влак около час и половина, а с автобус – приблизително два часа и половина. Вероятно най-комфортно ще се чувствате по този маршрут, ако наемете кола под наем.

Глазгоу се намира на 365 км от летище Манчестър. Един от вариантите да се придвижите е с вътрешен полет. Може да самолетни билети от Манчестър до Глазгоу, използвайки някоя от местните авиокомпании. Проверете полетите на сайта на eSky. Пътуването от Манчестър до Глазгоу със самолет отнема малко повече от час. Разбира се, съществуват и други варианти, на които също може да изберете. Редовни влакове свързват летище Манчестър с централната част на Глазгоу, като пътуването в този случай, ще ви отнеме приблизително четири часа. Автобусите, свързващи двата града пътуват повече от 5 часа.

Шефилд се намира сравнително близо до летище Манчестър, като за да се придвижите между двата града, може да разчитате отново на опциите – директен влак, автобус или кола под наем. С влак пътуването ще ви отнеме около час и половина. Интервалът между автобусите, които пътуват от гарата в Шефилд за летище Манчестър, е средно два часа. Пътищата A57, A628 и A6 дават няколко опции за избор на маршрут на шофьорите, които смятат да наемат автомобил.

Подготовка за полет

Винаги проверявайте дали сте взели със себе си всички необходими документи за полет, преди да се отправите към летището. При проверка, показвайте този документ за самоличност, с който сте се регистрирали за полета си. Не на последно място – подгответе багажа си спрямо изискванията на авиокомпанията, с която летите.

Често срещани грешки са пътниците да пропуснат да опаковат в прозрачни пликове течните, гелообразни и спрей продукти; да носят повече от 1 л течности; да вземат със себе си остри продукти, като швейцарско ножче или ножичка за нокти; да се опитат да пренесат част от растение на междуконтинентален полет и др.

Много е важно да сте запознати с изискванията за багаж на авиокомпанията, да знаете кои са забранените за превоз вещи в самолета, кога започва онлайн регистрацията за полета ви, на кой терминал каца самолетът ви и т.н. Цялата необходима информация, касаеща полета ви, както и подготовката за него, а и след това, ще намерите в секцията туристически пътеводител в сайта на eSky.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Манчестър на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Манчестър, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Манчестър, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Манчестър?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Манчестър, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Манчестър

Популярни авиокомпании, опериращи до Манчестър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Манчестър

Виж хотели в Манчестър