Меню

Търсене на полети от София до Манчестър

Покажи филтри

Манчестър

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Футбол

  Освен със своите два световноизвестни отбора – Юнайтед и Сити, Манчестър демонстрира своята любов към футбола и с невероятния Национален музей на футбола, който разказва славната история на Англия и всички нейни отбори в този спорт.

 • Музеи

  Едно от нещата, които преобърнаха преставите за Манчестър като сив и мрачен град, са именно забележителните му музеи. Сред задължителните за посещение са Градският музей, Научният и индустриален музей, Музеят на хората, Музеят на войната и Музеят на футбола.  

 • Отдих

  Манчестър разполага с няколко страхотни парка за разходка и отдих. Те са прекрасно място да се измъкнете от шума на града, да прекарате няколко часа с приятели, да разходите домашния любимец, да нахраните патиците и да послушате песента на птиците.  

Самолетни билети от София до Манчестър

Ако планирате пътуване до английския град, без значение дали поради бизнес ангажимент или с цел туризъм и забавление, то най-добре да започнете най-напред с търсенето на самолетни билети. Лесен начин да откриете полети до Манчестър и то на изгодна цена е чрез онлайн търсачка за полети като eSky. С нейна помощ само за няколко секунди ще можете да сравните стотици оферти.

Тя филтрира предложения за полети от над 950 авиокомпании, като показва първо най-евтините самолетни билети. По този начин, ако критерият ви за търсене е по цена, то лесно ще се ориентирате кои са най-изгодните възможности за летене до Манчестър.

Сами ще видите, че към всяка една от офертите за полети София Манчестър има допълнителна полезна информация. Тя включва какъв е полетът, с каква продължителност, коя авиокомпания го изпълнява, какви услуги и колко и какъв багаж е включен в цената и т.н.

В същата секция можете да видите какви са топ цените на авиокомпаниите - удобна опция, ако искате да видите с кой авиопревозвач може да се лети най-изгодно от София до Манчестър. Тук може да използвате и друга опция +- 3 дни, която показва в кой ден от седмицата по дати може да пътувате най-изгодно. Това е особено полезен инструмент, особено ако нямате фиксирани дати за пътуване, тъй като спокойно можете да изберете датите и продължителността на престоя спрямо цените.

Какво трябва да знаем при сравняването на полетите

При сравняването на офертите за полети повечето хора гледат цената на самолетните билети, но е важно да споменем, че това не е единственият важен критерий. Има значение и какво включва цената на самолетния билет. Ако например пътувате за по-дълго време и имате нужда от поне един куфар регистриран багаж, то офертите с включен само ръчен багаж в цената няма да са подходящи за вас. В този случай е по-добре да търсите полети, чиято цена покрива и чанта регистриран багаж, така че да не се налага да доплащате за такъв, както би се случило при другата оферта само с ръчен.

Като цяло е важно да знаете от какво точно имате нужда по време на пътуването и престоя си и да го съобразите със самолетните билети. Така не само че няма да натоварвате излишно бюджета си, но и ще ви е много по-спокойно и приятно.

Как да пътуваме спокойно и сигурно

Резервационният процес в eSky ви позволява да изберете и от няколко допълнителни услуги, с които да направите пътуването и престоя си по-спокойни и сигурни. Такива са например туристическата застраховка, застраховката за анулация на пътуване, услугата за онлайн регистрация за полета, при която консултантите на eSky се грижат за издаването на бордните ви карти за полета. Също така можете да добавите и още регистриран багаж или други услуги.

Кога има полети от София до Манчестър

Полети между двата града има ежедневно, като те са с прекачване. Важно е да видите колко време и на кое летище е престоят. Ако разполагате с повече време, можете да го използвате, за да разгледате града, в който се намирате или да се освежите в някое от заведенията на летището. Имайте предвид, че ако сте с регистриран багаж, е необходимо да го вземете и регистрирате отново за следващия полет.

Кои авиокомпании летят по маршрута

От София до Манчестър изпълняват полети както редовни, така и нискотарифни авиокомпании. Сред тях са Bulgaria Air, Ryanair, KLM, Lufthansa, British Airways и други.

Подготовка на багажа за пътуването от София до Манчестър

Пътуването със самолет изисква спазването на някои основни правила. Като за начало е добре да съобразите обема и теглото на куфарите с ограниченията за размерите на ръчния и регистрирания багаж на авиокомпанията, с която летите. Всяко надвишаване може да ви струва няколко десетки евро допълнително и по този начин да оскъпи излишно пътуването ви.

Също така, когато подготвяте багажа си, вземете предвид и забранените за превоз в самолета вещи. Авиокомпаниите осъществяват строг контрол по отношение на съдържанието на ръчния и регистрирания багаж. Пълен списък с нещата, които не бива да се съдържат в багажа ви в самолета, можете да видите в специалната статия в туристическия пътеводител.

Друго важно правило е ограничението за превоз на течности в багажа. В ръчния си багаж имате право на до 1 л. общ обем течности, в опаковки до 100 мл. Изключение може да има за бебешката храна, като е добре предварително да проверите какви са позволените количества детска храна и течности за вашата авиокомпания. Цялата необходима информация ще намерите в пътеводителя на eSky или като се свържете с консултант по телефона.

При измерването на куфарите при проверката, имайте предвид, че се вземат предвид и страничните дръжки и колелцата Затова изберете такава чанта за ръчния си багаж, която е гъвкава и без излишни елементи. Така ще съберете повече багаж и много по-лесно ще може да се вмести в изискванията.

Мога ли да се кача в самолета до Манчестър само с билет

За да бъдете допуснати до борда на самолета от София до Манчестър, ще ви е нужен освен самолетен билети, и бордна карта. Тя може да бъде издадена на летището срещу личен документ за самоличност и номер на резервацията или да бъде направена онлайн. По какъв начин ще направите регистрацията за полета обикновено зависи от авиокомпанията. Някои поддържат и двата вида, други имат задължителна онлайн регистрация, а трети предлагат такава само на гише на авиокомпанията на летището.

За да бъде издадена бордната ви карта, е необходимо да въведете коректни лични данни. След което принтирате бордната си карта и я носите на летището, като заедно с нея и самолетния билет, е задължително да представите и документа за самоличност, използван при онлайн регистрацията за полета.

Какво да направим при грешно въведени данни в билета или бордната карта

На всеки може да се случи да се обърка и да въведе грешни данни. Веднага щом забележите нещо подобно, се свържете с консултант на eSky, за да бъде направена проверка и да получите помощ за коригирането на грешките или пропуските. В подобни случаи ще ви е много полезно, ако предварително сте заявили пакета Допълнителни услуги, които ви позволяват да добавяте услуги и да правите някои промени в резервацията при определени условия.

Някои авиокомпании позволяват нанасяне на промени в данните до определен брой символи, а други налагат сериозни санкции за всяка малка промяна или въобще не позволяват извършването на такава. Затова най-добрият вариант е просто да проверявате данните по няколко пъти преди да завършите резервацията и да затворите прозореца.

Къде и как да намерим изгодни хотели в Манчестър

Ако искате да резервирате място за нощувка в английския град, то използвайте удобната търсачка за хотели на eSky. В едноименната секция в сайта ще можете да разгледате и сравните стотици оферти за настаняване в Манчестър. Можете да филтрирате резултатите по цена, вид място за настаняване, оценка от гостите, допълнителни екстри, предлагани в хотела и много други.

Летище в Манчестър и как да се придвижим от него до града

В Манчестър има едно летище с три терминала. То се намира на около 15 км от града и от него можете да се придвижите с влак, автобус, такси или кола под наем. Възможностите са безброй, така че можете да изберете най-удобния за вас транспорт. Ако искате да разполагате с личен автомобил по време на престоя си в града, то можете да резервирате кола под наем в Манчестър предварително в сайта на eSky.

Какво да видим в Манчестър

В Манчестър има какво да се види. Една от точките в списъка ви на забележителности в града несъмнено трябва да бъде катедралата. Северният квартал си струва да отделите няколко часа, тъй като там изобилства от магазинчета, в които се продават винтидж вещи от миналия век. Там се намира и най-големият магазин за дискове и грамофонни плочи - ако имате грамофон у дома, то със сигурност се отбийте.

Без значение дали сте фенове на футбола или не, посетете стадиона на Манчестър Юнайтед, който заедно с отбора, е сред култовите символи на града.

Пожелаваме ви приятно пътуване!  

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Манчестър на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Манчестър, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Манчестър, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от София до Манчестър?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Манчестър, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Манчестър

Популярни авиокомпании по маршрут София - Манчестър

София Манчестър е един от популярните полетни маршрути. Нискотарифната авиокомпания easyJet предлага евтини самолетни билети за полети в ранните следобедни часове. Всеки полет е с времетраене около 3 часа и 30 минути.

Освен с нискотарифна, можем да изберем полети с евтини самолетни билети и от редовни авиокомпании като Lufthansa, Austrian, KLM и др.

Полетно разписание:

София Манчестър

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Манчестър

Виж хотели в Манчестър