Меню

Търсене на полети до Панама

Покажи филтри

Панама

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Балбоа (PAB) и щатски долар (USD)

 • Футболът на фокус

  Подобно на южноамериканските държави, в Панама футболът е на особена почит. Местните жители имат навика да разливат бира при отбелязването на гол от любимия им отбор.

 • Розов пазар

  Занаятчийският пазар е не толкова популярна туристическа дестинация, но си заслужава да се посети, заради сравнително ниските цени и разнообразни стоки. Забелязва се отдалеч, заради ярко розовите съоръжения, върху които се нарежда и окачва стоката.

 • Гейша кафе

  Този вид кафе е един от най-редките и скъпи света, а Панама е един от ексклузивните му производители. Една чаша кафе струва около 9 щатски долара, но пък е нещо, което не се опитва всеки ден.

Забележителности на Панама

Панама е столица на едноименната държава в Централна Америка, която през вековете е била важно пристанище, свързващо Стария и Новия свят. Градът е известен с Панамския канал, който е едно от най-значимите постижения в панамската история. Но той предлага много повече от това.

Панама Виехо или Старият град е включен в списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО. Всъщност това е някогашният град Панама, който е принудително напуснат и изместен, заради пиратски набези. Днес е останал като впечатляващ архитектурен комплекс. Достъпът до него се заплаща.

Каско Виехо е един от най-подходящите за разходка квартали. За разлика от останалите забързани улици на големия град, там атмосферата е по-аристократична и отпускаща. Повечето сгради са в испански колониален стил и са превърнати в хотели или хостели. Разбира се, не липсват ресторанти и барове, които допринасят за добро прекарване на времето. Преди години Каско Виехо е бил опасен квартал, заради бандите, които ограбвали туристите. Макар  днес да няма следи от подобни действия, все още е възможно да се потопите по безопасен начин в стария Каско Виехо. За повечето хора е странно да платят за подобен тур, но някои туристи са любопитни към миналото на квартала, автентичните истории и сцени от престъпния свят.

Любимият крайбрежен булевард за разходки и спорт на Панама сити е Cinta Costera. Пейките и спортните съоръжения събират заедно хората. Все пак е по-добре да го посети след 5 следобед, тъй като преди това температурите обикновено са високи. За любителите на спорта, неделната Ciclovia или състезание с велосипеди, се провежда по една от главните улици - Avenida Balboa от 06:00до 12:00 ч. Осигуряват се безплатни велосипеди за тези, които нямат, но искат да се включат.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Панама на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Панама, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Панама, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Панама?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Панама, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Панама

Популярни авиокомпании, опериращи до Панама

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Панама

Виж хотели в Панама