Меню

Търсене на полети до Сибиу

Покажи филтри

Сибиу

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Мостът на лъжците

  Популярният мост свързва площад с евангелистка църква, заедно с т.нар. Малък площад. Това е първият железен мост в града. Според легендата, той ще се срути, ако някой, минаващ на него изрече лъжа.

   

 • Столица на културата

  Сибиу се намира на 8-мо място в класацията за най-добър град за живеене в Европа според списание Форбс. Освен това е бил Европейска столица на културата за 2007 г.

 • Високо в планината

  Един от кварталите на Сибиу включва приказен път с много завои, извисяващ се в планината. Преминава  през най-големия връх на Фъгърашките острови и тунел, който стига до 2000 метра.

Забележителности на Сибиу

Сибиу е типичен исторически град, разположен в централна Румъния, в подножието на Фъгърашките планини в Трансилвания. Намира се на около 200 км от столицата Букурещ, а наблизо се намира ски курортът Палтиниш. Това е един от най-популярните ски курорти в страната, заради високото му разположение в планината и заобикалящата го красива природа.

Интересен факт е, че румънският диктатор Николае Чаушеску е имал намерение да разруши града, защото е основан от саксонци, които по онова време са били заклеймени, като фашисти. За щастие, той не успява да реализира плановете си.

Днес Сибиу е сред най-големите културни центрове в страната. Докато сте там, не пропускайте да посетите площадът на Стария град. Определено ще се почувствате странно, разхождайки се там, защото сградите създават усещането, че са одушевени същества и ви наблюдават. Прозорците  на таванските помещения са проектирани така, че да приличат на очи. Ако искате да си починете с чаша кафе или сте изгладнели от разходката, това е правилният район – около площада ще намерите кафенета и ресторанти.

Целият вид пейзаж на централната част на града се вижда най-добре от кулата на Кметството. Гледката определено си заслужава, защото планините се съчетават приказно с градската архитектура. По-високата част на града се свързва с по-ниската посредством стълби, около които кокетно се показват автентични кафенета.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сибиу на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сибиу, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сибиу, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Сибиу?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сибиу, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сибиу

Популярни авиокомпании, опериращи до Сибиу

Полетно разписание: Сибиу

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сибиу

Виж хотели в Сибиу