Меню

Търсене на полети до Тузла

Покажи филтри

Тузла

 • Обща информация

  Официален език: Босненски, сръбски, хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Босненска конвертируема марка (BAM)

 • Храмове

  Освен многото красиви джамии в Тузла има и православна църква, която е останала непокътната през времето. Францисканският манастир в града все още е много активен, католическата общност в Тузла е сравнително голяма. Извън градчето в село Бреска има 200-годишна католическа църква.

 • Езерото Паноника

  Тъй като градът е далеч от морето, а наблизо не минава голяма река, местните власти намират решение в създаването на изкуствени езера. Езерото Паноника, създадено в близост до солните мини в центъра на града е посетено от повече от 100 000 души за по-малко от два месеца, след като е открито за първи път.

 • Идеи за разходка

  Около Тузла има няколко атрактивни места за пикник: местността Илинчица, езерото Модрак с плажове, ресторанти и хотел, планината Konjuh е най-добрият избор за разходка.

Забележителности на Тузла

Разположен на югоизточните склонове на планината Мажевица, град Тузла заема централната част на североизточна Босна. Селището винаги е било тясно свързано със солните си находища. Най-старите писмени записи, оставени от древните гърци доказват, че дори те са знаели за солта в региона. Самото си име получава много по-късно от турската дума Tuz, което означава сол. С пристигането на османците през 1460 г. производството на сол нараства петкратно и населеното място придобива голямо значение. С въвеждането на съвременните занаяти, Тузла се превръща в административен център на санджак "Зворник" и се превръща във важен комуникационен център в североизточна Босна.

Много сгради от османско време остават в Тузла. Джамията на Turalibeg, с типично камененно минаре е построена през 16-ти век и все още е здрава. По-късно австро-унгарците въвеждат по-съвременни методи за използване на сол и въглища, а Тузла стана неразделна част от икономиката на империята. През последните години се полагат много усилия за съживяване на района. Това, което е останало от Стария град все още е очарователно и докато се разхождате из него, не може да си представите индустриалната зона в края на града.

Тузла е университетски и образователен център, затова има много кафенета и клубове, които примамват младите туристи. Националният театър е построен през 1898 г. по време на австро-унгарското управления и е най-старият в страната. Местните продукции се провеждат редовно и въпреки че е рядкост да се играят или концерти на английски, те имат някои отлични шоута.

Портретната галерия има непрекъснати изложби на местни и международни художници. Галерията на Исмет Мужезинович е посветена основно на самия артист. Той е художник от Тузла, достатъчно известен, че разполага с галерия, създадена в негово име и паметник, построен в негово чест. Музеят на Източна Босна показва археологически, етноложки, исторически и художествени произведения и артефакти от целия регион. Той е отворен от понеделник до петък от 7 до 13 часа.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Тузла на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Тузла, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Тузла, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Тузла?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Тузла, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Тузла

Популярни авиокомпании, опериращи до Тузла

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тузла

Виж хотели в Тузла