Меню

Търсене на полети до Вроцлав

Покажи филтри

Вроцлав

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Най-известният хотел

  Монопол е не просто хотел, а сграда с историческо значение. От неговите прозорци Хитлер е приветствал парадите, Пикасо е нарисувал прочутата си картина „Гълъб на мира“, а Марлене Дитрих е била чест гост.

 • Културен извор

  Вроцлав е дом на 13 университета с около 130 000 студенти, около 100 галерии и няколко театри. Неслучайно е наричан също „мястото за срещи на Полша“, заради традиционните панаири и изложения, които се организират.

 • Нощен живот

  Като град на младите хора, Вроцлав предлага повече от 100 бара и много ресторанти. По правило вечерните заведения не затварят преди да си тръгне и последният посетител. Привлекателен бонус е красивата гледка, която се открива, защото повечето заведения са разположени по крайбрежието или островите.

Търсене и резервиране на самолетни билети до Вроцлав

Когато търсите полети до полския град Вроцлав, имайте предвид че търсачките за полети ще са ви най-полезни. eSky позволява прецизно търсене и лесно откриване на предложения за самолетни билети до Вроцлав

Необходимо е просто да въведете критериите си за търсене, като например място на излитане и дестинация, дати на престоя, брой пътници, предпочитана пътническа класа и др. Системата ще потърси измежду предложенията от над 950 авиокомпании и ще изберете тези, които отговарят на изискванията. Резултатите се подреждат автоматично по цена, така че да видите първо най-евтините, но можете да заложите и други видове сортиране като например най-кратки или препоръчани полети. 

Полети София Вроцлав 
Ако пък искате да пътувате от София до Вроцлав, то можете да го направите няколко пъти седмично с прекачване. Средно най-изгодните полети са с продължителност от около 6-7 часа с прекачване и престоя. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите от София до Вроцлав, са: LOT, Lufthansa, Austrian и др. 

Търсачката ви позволява да изберете полет с прекачване на кое летище желаете, предпочитана авиокомпания, желана продължителност на полета и т.н. По този начин можете да откриете най-удобния за вас полет. 

Летище Вроцлав 
Полският град се обслужва от една аерогара - летище Николай Коперник. То е разположено на около 10 км от центъра на града. Сред авиокомпаниите, опериращи там, са: Ryanair, LOT, Wizzair, Lufthansa, Aegean Airlines и други. 

От летището до града може да се придвижите с автобуси на градския транспорт, с такси или кола под наем. Ако предпочитате удобството на личния автомобил, то можете да резервирате кола под наем във Вроцлав през сайта на eSky. Там можете да избирате между най-различни компании, модели автомобили и предлагани екстри в тях. 

Търсене и резервиране на хотели във Вроцлав 
Вроцлав е популярен сред туристите от цял свят град, затова и там можете да намерите разнообразно хотелско настаняване. Можете да избирате между различни категории хотели, хостели, курортни комплекси, къщи за гости и много други. Търсачката за хотели позволява детайлно търсене и филтриране на предложенията, така че да намерите точно това място за нощувка, което в най-голяма степен отговаря на изискванията ви. 

Страничната лента ви позволява да изберете критерии, като например ценови диапазон на нощувката, разположение в близост до определени забележителности, наличие на конкретни предпочитани от вас удобства, тип изхранване и т.н. 

Как можете да спестите до 30% от общата сума за полет и хотелско настаняване 
Ако така или иначе планирате резервирането на самолетни билети и хотел във Вроцлав, то можете да използвате комбинираната услуга Полет+Хотел. С нея можете на едно място и само в 4 лесни стъпки да изберете и резервирате самолетния си билет и хотелското настаняване. Търсачката там е също толкова функционална и удобна, така че лесно да намерите това, което търсите, като същевременно спестите време и средства. 

Кога могат да се намерят изгодни оферти за пътуване до Вроцлав 
Обикновено самолетните билети са най-изгодни, ако бъдат резервирани между 6 и 8 седмици преди пътуването. С наближаването на датата се увеличава търсенето, а това от своя страна може да повлияе върху цената, която също да се повиши. Някои хора разчитат, че ще открият изгодни полети в последната минута, но това невинаги се увенчава с успех. Тази стратегия разчита повече на късмет, затова и не дава нужната сигурност. 

Можете да откриете изгодни самолетни билети до Вроцлав, ако някоя авиокомпания направи разпродажба на полети или стартира промоционална кампания с изгодни самолетни билети. Информация за такава можете да получавате, като следите сайта или мобилното приложение на eSky, както и ако се абонирате за нюзлетъра. Друг удобен инструмент е ценовото известие, което ще ви даде достъп до оферти, отговарящи на предварително зададените от вас критерии. 

Подготовка за пътуването до Вроцлав 
Както и за всяко друго пътуване, така и за това до полския град е добре предварително да се погрижите за багажа си. Като за начало проверете какви са изискванията за багажа на авиокомпанията, с която летите и колко ръчен и регистриран имате включен в самолетния билет. В случай че той не ви е достатъчен, можете да добавите още предварително, тъй като на летището тази услуга обикновено е по-скъпа. 

Освен за количеството, теглото и размерите на багажа, е важно да се запознаете и с изискванията на авиокомпанията за съдържанието на чантите ви. Обикновено има предмети, които не бива да слагате в ръчния си багаж, други в регистрирания, а трети като цяло не е позволено да бъдат пренасяни със самолет. Такива например са всякакви остри и опасни предмети и вещества. Течностите в ръчния багаж например не бива да надвишават 1 л., като е добре да са разпределени в опаковки до 100 мл. 

За да се запознаете подробно с правилата за превоз на багажа в самолета, то можете да прочетете статията в Туристическия пътеводител на eSky - забранени за превоз в самолета вещи. Там ще откриете подробен списък с това, което можете и не можете да носите със себе си по време на полет. Следвайки насоките в текста, ще си подсигурите спокойна проверка за сигурност на летището. 

Туристическа застраховка за пътуването до Вроцлав 
Ако искате да имате наистина спокойно и приятно пътуване, е препоръчително предварително да си направите туристическа застраховка. Тя ще ви даде нужното спокойствие, а и възможност да получите компенсация при възникването на някои определени непредвидени ситуации. 

Забележителности във Вроцлав 
Като популярна туристическа дестинация Вроцлав предлага на посетителите си многообразие от впечатляващи сгради, безброй мостове, музеи, храмове и много други. Сред основните забележителности, които да не пропускате да посетите, са: катедралата Вроцлав от 10 век, намираща се на остров Тумски на р. Одер. Това място се явява може би най-старата част на града. 

Централният площад Ринек, сградата на Кметството в готик стил, църквата Св. Елизабет и издигащата се от нея кула, Националният музей, Пазарният площад и реката са само част от забележителности на Вроцлав. Можете да се разходите до най-големия парк в града. Не се изненадвайте от статуите на гноми във Вроцлав. Те са около 300 на брой, символ на свободата и разпръснати из улиците на града. 

Фонтанът в центъра на града е друга популярна забележителност, която да посетите. Той впечатлява с размерите си и технологията, като използва и специални светлини. През летните месеци ще видите мястото да се превръща в притегателна точка за много преминаващи, спрели се да погледат шоуто с пеещи фонтанти. 

Зала Centennial е архитектурно чудо, датиращо от началото на миналия век. Сградата е масивна, включена е в Списъка на ЮНЕСКО, като фасадата ѝ често се използва като основа за светлинно шоу. 

Hydropolis е интерактивен музей, където можете да заведете и децата си. Там ще научите повече за пътя на водата, технологиите, използването ѝ и много други. Друго интересно място за разходки е зоологическата градина, дом на стотици животински видове. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Вроцлав на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Вроцлав, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Вроцлав, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Вроцлав?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Вроцлав, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата във Вроцлав

Популярни авиокомпании, опериращи до Вроцлав

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти във Вроцлав

Виж хотели във Вроцлав