Меню

Търсене на полети от Chicago O'Hare

Покажи филтри

O'Hare

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Щатски долар (USD)

 • Музеят на Индиана Джоунс

  Един от най-високо оценяваните природонаучни музеи - „Фийлд“ се намира в Чикаго. Той съхранява експонати на над 20 млн. вида животни. Във филмовата индустрия музеят е използван, като снимачна площадка за поредицата Индиана Джоунс.

 • Италианска кухня

  Чикаго е известен, като емигрантски град, но най-многобройно е населението с италиански произход. Градът на Ал Капоне предлага пица и други италиански специалитети на много места. Хотдогът по чикагски се е зародил по време на Голямата депресия и задължително включва горчица и люто чушле.

 • Да се ориентираме в Чикаго

  Чикаго лесно може да се обходи пеша, особено в централната си част. Улица „Медисън“ разделя града на север и юг, докато улица „Стейт“ на изток и запад. Отношението между двете улици често се използва за ориентир в градската среда..

Забележителности на Чикаго

Макар да не притежава визия на екзотичен курорт или тропически остров, Чикаго е посещаван от над 40 млн. туристи годишно. Той е разположен на югозападния бряг на езеро Мичиган и е известен с ветровитото си време. Това е третият по големина град в САЩ и дом на първия небостъргач в света, построен още през 1885 г.

Централният булевард на Чикаго, покрай който са разположени повечето забележителности, е Мичиган авеню. Един от символите на града, намиращ се в Милениум парк, е огромното бобено зърно от стомана, което има огледална повърхност. То се нарича Клауд гейт и тежи повече от 110 тона.

Гранд парк се гордее с най-големия фонтан в света, носещ името Бъкингам. Европейската атмосфера се засилва и от факта, че творението е вдъхновено от фонтана Лантона във Версай. Изобразените четири морски коня символизират щатите на езеро Мичиган: Илинойс, Индиана, Мичиган и Уисконсин. На всеки кръгъл час водата изригва на височина от 45 метра, а вечер светлинно шоу с музика събира повечето туристи.

Типично за града на небостъргачите, в Чикаго се намира най-високата сграда от такъв тип в САЩ – Sears tower или Willis tower, която достига 443 метра и има 110 етажа. Едно от местата, на което всички посетители държат да се снимат, е страничната му стъклена фасада - скайдек, която дава възможност на смелчаците да стъпят на 400 метра над земята върху прозрачна повърхност. Снимките на това място определено ще оставят красив спомен и висок рейтинг в социалните мрежи.

✔️ Има ли специални оферти за полети Chicago O'Hare на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Chicago O'Hare, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Chicago O'Hare, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Chicago O'Hare?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Chicago O'Hare, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Chicago O'Hare

Полетно разписание: Чикаго