Меню

Търсене на полети от Запорижия

Покажи филтри

Запорижия

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Музеят на ретро автомобилите

  Основната експозиция съдържа 22 автомобила, произведени между 1930 г. и 1960 г. В допълнение към тях можете да разгледате още стари оръжия, военни униформи, мотоциклети и други.

 • Улица „Съборна“

  Това е една от най-дългите улици в Европа – около 11 км. Главната търговска улица е и най-оживената отсечка в града. Там има различни ресторанти, кафенета, магазини, фонтани и места за почивка.

 • Детска железница

  Общата дължина на този детски увеселителен парк е 9,4 км, като 80 метра са тунели. Има влакчета осем пъти в седмицата и всеки ден по време на училищните ваканции.

Забележителности на Запорожие

Украинският град е разположен на брега на Днепър. Съвременният град Запорожие е построен от Екатерина Велика, която е заповядала да се издигнат защитни стени, които да предпазят южната граница на Руската империя от набезите на турците. Постепенно там се построяват и други сгради, които формират селището.

Важна забележителност за всеки любител на архитектурата е концертната сграда „Глинка“, както и тази на Драматичния и музикален театър, чиято необичайна фасада изобразява фигури на фермери и работници. Интересни музеи в Запорожие са: Историческият музей на оръжията, Регионалният исторически музей и Художественият музей, помещаващ повече от 13 000 експоната от руски и украински творци.

Всеки, който посети Запорожие, ще забележи пленителната река Днепър, която се извива покрай крада като подкова. От двете страни на „подковата“ са разположени градски паркове. На десния бряг е паркът „Енергетиков“ с древни тополи и разливащи се липи, а на левия е „Металургичния парк“ с много сенчести и тихи местенца за почивка.

Към града спада и важната за цяла Украйна природна забележителност – остров Хортица във водите на Днепър. На това живописно парче земя са представени в миниатюри всички природни пейзажи, характерни за Украйна. Островът се свързва с града посредством един от най-красивите мостове в Европа – Преображенски.

✔️ Има ли специални оферти за полети Запорижия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Запорижия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Запорижия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Запорижия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Запорижия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Запорижия

Полетно разписание: Запорожие