Меню

Търсене на полети от Punta Cana Intl Airport до Kiev Boryspil

Покажи филтри

Киев

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Православни храмове

  Едно от нещата, с които Киев е известен са добре запазените храмове от различни периоди – „Св. София“ от 11 в., която е пример за средновековна източноевропейска архитектура, Десятинската църква, която е изградена върху останки от 10 в., Пещерните манастири от „Киевско-Печаторската Лавра“, които са издълбани от монаси, живяли в изгнание, манастирът със златното купе „Св. Михаил“ и др.

 • Статуи и паметници точно за снимка

  По улиците на Киев могат да се видят различни статуи и паметници, носещи интересно значение. Най-известен е паметникът на Родината Майка, който достига височина от 102 м. Останалите, сред които: Таралежът, Дамата и Господина, Носът на Гогол, Котаракът, Балерината, пейката във вид на очила, паметниците на Баба Яга, Шопен, Принц Владимир, основателите на Киев и Арката на приятелството са само част от атракциите, радващи туристите.

 • До Пирогов, но не по спешност

  Историческото селище Пирогов, което се намира в покрайнините на украинската столица, представя нагледно битът, културата и архитектурата на цялата страна.

Забележителности на Киев

Киев е един от най-древните градове в Източна Европа, възникнал още през 5 в. Река Днепър играе важна роля в неговия живот. През топлите месеци има туристически разходки с корабчета, а по брега и на някои от островчетата има обособени плажни ивици и заведения. Най-оживената улица е Крешчатак, където пулсът на града се усеща сред множеството магазини, ресторантчета и кафенета. През уикенда е забранено преминаването с автомобил през нея и тя се превръща в любим маршрут за разходка.

Майдан Незалежности или Площадът на независимостта е едно от най-важните места в Киев. Това е традиционна отправна историческа точка на много събития. Фонтаните и сградите около площада са денонощно осветени, което ги прави предпочитано място за срещи от местните жители.

Павираната улица „Андрийвский узвис“, която свързва Горни Киев с един от най-старите квартали – „Подол“ носи очарователен дух. Галерии, антиквариати, улични артисти и магазинчетата за сувенири посрещат всеки, който търси късче изкуство за спомен от Киев. В горния край на улицата се намира църквата „Св. Андрей“.

Резиденцията на украинския президент се нарича „Марийнский палас“ и е издържана в бароков стил, а сградата на парламента – „Върховна Рада“ е в неокласически. Друга основна забележителност на Киев е старата порта „Златна врата“, която е била част от някогашната крепостна стена на града.

Градският транспорт в Киев е разнообразен. Освен метрото, чиито централни станции са смятани за едни от най-красивите в Европа, има автобуси, трамваи, тролеи, градски бързи влакове, бързи трамваи, фуникуляри, свързващи част от центъра със стария квартал „Подол“ и маршрутки.

✔️ Има ли специални оферти за полети Punta Cana Intl Airport Kiev Boryspil на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Punta Cana Intl Airport Kiev Boryspil, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Punta Cana Intl Airport Kiev Boryspil, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Punta Cana Intl Airport Kiev Boryspil?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Punta Cana Intl Airport Kiev Boryspil, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Punta Cana Intl Airport - Kiev Boryspil

Полетно разписание:

Пунта Кана Киев

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Киев

Виж хотели в Киев