Меню

Търсене на полети от Skopje Alexander The Great до Тулуза - Бланяк

Покажи филтри

Тулуза

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Транспорт

  Градският транспорт във Франция е добре устроен, но Тулуза определено е на челно място по този показател. Услугата „автобус по поръчка“ позволява с предварителна резервация да запазите една от 12-те линии, движещи се в периферията на града. В града също така функционират и денонощни линии.

 • Кухня

  В района на Тулуза са особено популярни патешкото и гъшето месо. Разнообразието от френски сирена,  ще задоволи очакванията за френска действителност на всички туристи. Освен сладкиши, Тулуза изкушава и с шоколадови произведения. Шоколадовите бисквитки със зелен фондан „Карак“ са подходящи за вкусен подарък.

 • Домът на Конкорд

  Самолети Конкорд са създадени именно в Тулуза, като резултат от съвместен проект между Франция и Великобритания. Името на самолетите означава хармония, съюз.

Забележителности на Бланяк

рада, което обслужва полети до над 74 дестинация в Европа и Северна Африка. Трамвайна линия № 2 свързва аерогарата с центъра на Тулуза, а на всеки 20 минути има и автобус, осигуряващ трансфер.

Макар често в сянката на Тулуза, Бланяк има какво да предложи на своите посетители. Градът възниква под управлението на Римската империя през I век. За това свидетелства римският амфитеатър на Пуран, който е най-старият архитектурен паметник в градчето. Векове назад, той е бил сцена на гладиаторски битки. Други забележителности са няколко сгради, датиращи от 17-ти век – Абатство Бланяк, Параклисът и Замъкът.

Най-известната местна забележителност е музеят Aeroscopia Blagnac, посветен на аеронавтиката. В него са изложени 20 самолета и още много модели.

Все пак, щом сте стигнали до Бланяк, няма как да пропуснете Тулуза, която се нарежда сред най-големите френски градове. „Розовият град“ печели прозвището си, заради специфичния цвят на тухлите, използвани за построяването на някои от най-важните сгради в града. Тулуза прави впечатление още с красивите си църковни храмове, като Катедралата и базиликата „Св. Сернин“.

✔️ Има ли специални оферти за полети Skopje Alexander The Great Тулуза - Бланяк на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Skopje Alexander The Great Тулуза - Бланяк, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Skopje Alexander The Great Тулуза - Бланяк, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Skopje Alexander The Great Тулуза - Бланяк?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Skopje Alexander The Great Тулуза - Бланяк, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полетно разписание:

Скопие Тулуза

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тулуза

Виж хотели в Тулуза