Меню

Търсене на полети от Сан Кристобъл де ла Лагуна до Билбао

Покажи филтри

Билбао

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Старата каска

  „Старата каска“ или „Седемте улици“ е средновековната част на Билбао, където ще усетите автентичната атмосфера на града и може да се запознаете с историческото му минало покрай Баския музей, катедралата Сантяго и Бидебариетската библиотека.

 • Новият площад

  Това е мястото, където са съсредоточени най-хубавите ресторанти и барове. Площадът е построен през 19 век и е в неокласически стил.

 • Мостът Субисури

  Връзката между Стария и Новия Билбао е белият мост Субисури, чийто модерен дизайн съответства на артистичния дух на испанския град.

Забележителности на Билбао

Столицата на испанската провинция Биская, има едно от най-големите пристанища в Испания и е живописно разположена около реките Нервион и Ибаисабал. Най-популярната забележителност на Билбао е музеят „Гугенхайм“. Екстериорът му е уникален, заради титаниевите панели, от които е изграден. Те сменят цвета си спрямо слънчевата светлина и по този начин придават още по-футуристичен вид на сградата. Други отличаващи се сгради с историческа стойност, са готическата църква „Св. Антон“ и операта „Ариага“ в бароков стил.

Метрото и автобусите работят от 06:00 ч. до 23:00 ч. През почивните дни метрото е до 02:00 ч., а нощните автобусни линии – до 07:00 ч., като те се различават от дневните с буквата „G“  на табелите си. За климата на Билбао са характерни честите валежи, които се компенсират от топло и приятно време. Ноември е най-дъждовният месец от годината по тези ширини.

Испанската кухня предлага множество изкушения за гастрономите, но в Билбао трябва да опитате следните ястия: забавно звучащото „бакалао ал пил-пил“ или риба треска с картофи, „чипиронес“ или сепия в собствен сос, хапките пинчос, които наподобяват брускети, се предлагат навсякъде като предястие. Малките кифлички „канутилос“ с крем или шоколад и местното бяло вино „чаколи“ са идеален завършек на всяка вечеря.

виж още

Полезна информация за летищата

Сан Кристобъл де ла Лагуна Билбао

Популярни авиокомпании по маршрут Сан Кристобъл де ла Лагуна - Билбао

Полетно разписание:

Сан Кристобъл де ла Лагуна Билбао

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Билбао

Търси хотел в Билбао