Меню

Търсене на полети от Бишкек

Покажи филтри

Бишкек

 • Обща информация

  Официален език: Киргизки, руски
  Часова зона: UTC +6
  Валута: Сом (KGS)

 • Ретро пързалка

  Публичната пързалка за ролери е сякаш непроменена от 80-те години на ХХ век. Изненадващо, но тя е много популярно място за младежкото население на Бишкек. А нищо не пречи и вие да се пуснете по нея, стига да се сдобиете с ролкови кънки.

 • Кафенета

  Бишкек предлага разнообразие от кафенета и заведения тип пекарни или сладкарници, които с удоволствие може да посетите.

 • Страна на планините

  Киргизстан е известна предимно като планинска страна, затова ако сте любители на този тип природни пейзажи, не изпускайте възможността да си направите еднодневен трип до някоя планинска местност в близост до столицата.

Забележителности на Бишкек

Столицата на Киргизстан е сравнително непозната дестинация за европейците. Като във всяка друга централноазиатска страна, в Бишкек също цари специфична атмосфера, характерна за държавите между Европа и Азия. Най-централното място, на което всички се срещат е обширният площад „Ала-Тоо“ с много пейки и фонтани. Там са се състояли важни социални събития, като 60-годишнина от Киргизстанката Социалистическа република и 20 години от Независимостта на страната.

Съвсем близо до площада е Държавният исторически музей, зад който все още стои статуя на Ленин. Местният пазар Ош е доста оживено място, където лесно може да прекарате няколко часа. Там се предлагат местни стоки и хранителни продукти на изгодни цени.

В Бишкек има доста изоставени или недовършени сгради от съветско време, най-известната сред които е Казиното. В днешно време тези сгради са се превърнали в поле за изява на графити-артисти. Любимо място на местните, особено през уикенда е паркът „Еркиндир“. Подходящо място е за разходка, спортуване и хапване.

Обществената баня Зиргал е не само все още запазена, но и доста посещавана. Банята е разделена на две – за жени и мъже и освен да се изкъпете, както се предполага, може да поплувате в басейна или да ползвате сауната. Повечето посетители се разхождат „както майка ги е родила“, което трябва да имате предвид, за да не се смутите нa място.

Има ли специални оферти за полети до от Бишкек, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до от Бишкек?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до от Бишкек?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до от Бишкек?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до от Бишкек, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Бишкек

Популярни авиокомпании, опериращи от Бишкек

Полетно разписание: Бишкек