Меню

Ryanair полети от Глазгоу до Клайпеда

Покажи филтри

Клайпеда

 • Обща информация

  Официален език: Литовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Старият град

  Клайпеда разполага с уникален Старинен град, който се различава от този на столицата Вилнюс, заради силното немско влияние и наличието на пристанище в града. Най-чаровната част е около главния площад.

 • Корабът Меридина

  Построен през 40-те години на XX в., този кораб е бил използван, като училище за морски навигатори. Наскоро реновиран, той вече посреща гости с морска експозиция и ресторант.

 • Замъкът Мемел

  Замъкът е построен през 13-ти век от тевтонските рицари, известен още като замъкът на Клайпеда. Част от руините му са разрушени от руската окупация, но това, което е останало е превърнато в музей.

Забележителности на Клайпеда

Ако търсите някоя некомерсиална и чаровна дестинация, където да избягате за кратко, то Клайпеда може да се впише напълно в тези изисквания. Градът е разположен в близост до т.нар. географска област Курска коса – пясъчна ивица, дълга 98 км, която разделя Курския залив и Балтийско море. Някога Клайпеда е била важна комуникационна точка и център за търговия с Германия. В наши дни, през летните месеци круизните кораби акостират на пристанището и града за миг се оживява от групите туристи.

Около река Дейн, която минава през града, е обособен тих и спокоен едноименният парк. Паркът е дълъг, разположен по протежението на реката и по многобройните пейки на брега, ще забележите доста рибари. Друг интересен за разходка парк е този на скулптурите. Той е разположен върху бивше гробище, унищожено по време на съветската окупация. Днес там могат да се видят повече от 100 статуи и паметни плочи, както и малка руска православна църква.

В централната част на града, на крайбрежието на река Дейн, все още броди легендата за черния призрак, обикалящ региона. Сякаш, за да я потвърди, литвийски скулптор създава бронзова статуя без лице, излизаща от реката с фенер в ръка. Макар и плашеща през нощта, това е една от атракциите през деня, с която всички се снимат.

Полезна информация за летищата

Глазгоу Клайпеда

Популярни авиокомпании по маршрут Глазгоу - Клайпеда

Полетно разписание:

Глазгоу Клайпеда