Меню

Хановер Неапол - Търсене на полети

Покажи филтри

Неапол

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Придвижване в Неапол

  Най-добрият начин за придвижване в центъра на Неапол е пеша или да наемете скутер. За по-дълги пътувания можете да вземете обществен транспорт. За да стигнете до хълмовете, можете да използвате кабелна железница.

  
   
 • Сиеста в музея

  Не само магазините са затворени през деня, обявявайки сиеста. Сиеста има също в много туристически обекти, така че винаги проверявайте предварително работното време на мястото, което планирате да посетите.

 • Замразени във времето

  Докато сте в Неапол, е абсолютно задължително да посетите Херкуланеум (на 13 км от центъра на Неапол) и Помпей (на 25 километра). Тези два древни града са били покрити с вулканична пепел от близкия Везувий. Помпей е световноизвестен като най-добре съхранения античен град с около 2,5 милиона посетители годишно.

Забележителности на Неапол

В сърцето на Неаполския залив, през VIII век пр.н.е., гърците основават град Партеноп, който по-късно се преименува на Неаполис, а днес го познаваме като Неапол. Той е бил един от най-важните градски центрове в древността, през византийската епоха и една от основните точки за италианския Ренесанс. Градът е понесъл големи щети по време на Втората световна война.

Неапол е като история на европейската архитектура накратко. Най-старите археологически находки датират от древни времена - например в близост до Помпей и Херкуланеум. Най-ценните открития и от двата града, изчезнали при изригването на вулкани, са събрани в Националния археологически музей. Докато сте в Неапол си струва да посетите и катакомбите, разкопани от древни времена, а по-късно и от първите християни.

Сред най-интересните средновековни сгради са готическата катедрала с параклиса към нея и църквата "Санта Мария дел Кармин" в края на улица „Mercato“. Камбанарията на църквата е висока 75 метра и по този начин се вижда от различни точки на града. Разположен на малък остров, Castel Dell'Ovo - преведено на английски език като "Egg Castle" - служи като седалище за кралски чиновници и като държавна хазна.

Дворците от Ренесанса също са удоволствие за сетивата. В миналото е било общоприето, че всяко богато и самоуважаващо се семейство трябва да има свой дворец. Благодарение на този обичай, сега можем да се наслаждаваме на дворци като Palazzo Como или на Palazzo Orsini di Gravina. Тази тенденция е продължила много векове. Построен в Бароков стил, Palazzo Salerno или Palazzo Reale - кралски дворец, е ремонтиран многократно, а към днешна дата е в много добро състояние.

Неапол обаче не е само паметници - той също има божествена кухня. Ястията, произведени от местни продукти, придобиват висока популярност по целия свят. Неапол е мястото, където се е родила пицата, а оттук произхожда и най-вкусната моцарела. В пицария „La Masardona“ пицата се сервира като калцоне и прилича на огромен хляб, изпържен в мазнина. Ако искате да опитате местно вино и мезета, то „Spuzzule“ е точно за вас. Ако пък сте ценители на сладките изкушения си заслужава да посетите “Dolce idea gennaro bottone cioccolato”, където можете да намерите най-добрите шоколади и сладоледи в целия град.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Хановер до Неапол на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Хановер до Неапол, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Хановер до Неапол, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от Хановер до Неапол?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Хановер до Неапол, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

Хановер Неапол

Популярни авиокомпании по маршрут Хановер - Неапол

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Неапол

Виж хотели в Неапол