Меню

София Лондон - Търсене на полети

Покажи филтри

Лондон

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Безплатни атракции

  Лондон е дом на някои от най-добрите музеи и галерии в света, като много от тях са безплатни. Посетете Британския музей, Галерията Тейт, Музея по естествознания или Музея на науката, чиито постоянни изложби са напълно безплатни.

 • Театър

  Твърди се, че лондонската театрална сцена е най-добрата в света. Тя привлича най-големите действащи таланти. Класическа пиеса, дълготраен мюзикъл или чисто нова постановка на Уест енд – изборът е ваш. 

 • Концерти

  Някои от най-култовите и грандиозни концерти на най-големите музикални звезди се провеждат именно в многобройните зали и стадиони на Лондон. Всяка година градът посреща най-големите звезди от световната музикална сцена, така че ако сте тук, сте в центъра на събитията.  

Търсене на самолетни билети от София до Лондон

Когато търсите самолетни билети от София до Лондон, то е важно да използвате удобна търсачка за полети. Тя ще ви е полезна и в случай че искате да сравните офертите за полети. По този начин ще можете да направите информиран избор и да резервирате най-изгодните билети по маршрута бързо, лесно и удобно.

Откъде обаче да започнете? Като за начало изберете кога искате да летите от София до Лондон. Ако нямате фиксирани дати, много по-лесно ще можете да намерите изгодни самолетни билети. В случай че имате конкретни дати на отиване и на връщане, то е добре да започнете търсенето на самолетните билети поне няколко седмици, че дори и месеци по-рано.

Как лесно да намерите евтини самолетни билети от София до Лондон

Лесно ще търсите и сравнявате полети с удобната и мултифункционална търсачка за полети на eSky. Необходимо е просто да въведете мястото на излитате SOF и дестинацията LON, да изберете дати за полета, броя пътуващи и да изберете бутона за търсене. Можете да избирате между еднопосочен полет, двупосочен или такъв с много отсечки.

Маршрутът София Лондон е един от най-популярните, тъй като има хиляди българи, които живеят в Англия както с цел работа и професионално развитие, така и за обучение. Освен това Лондон е сред най-популярните европейски дестинации, привличаща туристи не само от страната ни, но и от цял свят.

Лесно ще намерите и сравните полети и през мобилното приложение на eSky. Търсачката функционира по същия начин и само в няколко стъпки можете да откриете, сравните и резервирате изгодни самолетни билети от София до Лондон.

Ако често ви се налага да пътувате, то ще ви е полезно да знаете, че има лесен начин да следите кога има евтини полети от София до Лондон. Единият вариант е да се абонирате за нюзлетъра на eSky, с който ще получавате актуални и изгодни предложения за полети, а другият е да активирате ценово известие за полети по маршрута. Последната опция ви дава възможност да зададете и ценови лимит на офертите. Така ще получавате предложения, които не надхвърлят бюджета ви.

Как да се подготвите за пътуване от София до Лондон

Има няколко правила, които е добре да спазвате: да сте поне 2 часа преди полета на летището, да сте съобразили багажа си с изискванията за багаж на авиокомпанията, с която летите, да не носите забранени за превоз в самолета вещи. Разбира се това е само малка част от нещата, които е добре да сте направили преди полет.

Ако искате да се подготвите максимално добре, проверете прогнозата предварително, така че да съобразите дрехите и обувките, които взимате, с това дали ще е топло или студено, слънчево, ветровито или дъждовно.

Помислете колко куфара са ви необходимо за пътуване, като тук е добре да предвидите и дали ще купувате подаръци за любимите си хора, което ще увеличи багажа ви. Така ще може да планирате колко чанти да заявите при резервирането на самолетния билет. В някои случаи е много по-изгодно да заявите допълнителен регистриран багаж по време на резервацията, отколкото след това или на самото летище. Това, което е добре да избягвате, е превишаване на ограниченията за багаж, тъй като глобите за свръхбагаж са високи и могат значително да натежат на бюджета ви.

Важно е да помислите с какво ще се придвижите от летището до града и до мястото, където ще отседнете. Като цяло винаги има много опции, сред които градски транспорт, такси или кола под наем. Споделеното пътуване също е възможно, но в повечето случаи ще ви е необходимо да имате специално мобилно приложение. Кола под наем можете да резервирате предварително през сайта на eSky и да се възползвате от преференциални условия и цени.

Търсачката за полети на eSky позволява да търсите измежду предложенията на над 950 авиокомпании, като комбинирате полети на различни превозвачи, така че да намерите най-изгодният за вас вариант за пътуване. Комбинирането на полети на различни авиокомпании позволява гъвкавост при пътуването и не ви ограничава спрямо полетното разписание на една конкретна авиокомпания.

Ако отивате до Лондон с цел почивка или ваканция, то е добре предварително да помислите кои забележителности в английската столица искате да посетите. Съобразете времето, с което разполагате в града, както и личните ви предпочитания. Градът предлага изобилие от културни забележителности, музеи, места за забавление през деня и през нощта, добри локации за пазаруване и много други.

Когато говорим за подготовката за полет, не бива да пропускаме и документите за пътуване. Ще са ви нужни лични документи като лична карта или международен паспорт. Ако пътувате с лица под 18 години, за тях също е добре да предвидите лични документи, както и декларация от родител за пътуване, в случай че детето пътува без родителите си или само с единия от тях.

Предварително е важно да помислите и колко бюджет ще ви е нужен за пътуването и престоя в Лондон. Проверете какви са средните цени на основните стоки и услуги, които ще използвате и предвидете някакъв резерв за сувенири и непланирани разходи.

Как да застраховате пътуването си

Често подценяван, но много важен елемент от пътуването, е застраховката. Може да се възползвате от застраховка за анулация на пътуването, която ще ви е от полза в случай че се наложи да отмените пътуването си, поради извънредна причина. Туристическата застраховка от своя страна ви дава нужното спокойствие по време на пътуването и престоя ви, като ви обезпечава при разнообрази ситуации, които могат да възникнат като например повреден багаж, медицински разходи и др.

Застраховка за пътуването си можете да добавите по време на резервационния процес или след това. Това е само една от допълнителните услуги, от които може да се възползвате, за да направите пътуването си още по-спокойно и приятно. Така например може да добавите услугата онлайн регистрация за полет, така че да не се ангажирате със сроковете за издаването на бордните карти, а само да въведете необходимите данни и консултантите на eSky да ви регистрират и да ви изпратят готовите документи за качване на борда.  

Хотели в Лондон

Част от подготовката за пътуването включва и търсенето и намирането на хотелско настаняване за нощувките ви. Търсачката на eSky предлага много възможности, където можете да търсите буквално сред 1 млн. места за настаняване по цял свят. В Лондон например може да избирате между разнообразие от над 2500 места за настаняване. Имате възможност да нощувате в хотел, хостел и др.

Полет + хотел в Лондон

Ако не ви се занимава да търсите поотделно полети и хотели за пътуването ви от София до Лондон, и ако искате да спестите от разходите за билети и нощувка, то може да се възползвате от възможността за комбинирано търсене и резервиране на полет + хотел.

Така само с едно търсене ще намерите удобен и изгоден полет от София до Лондон, хотел в Лондон, като същевременно ще се възползвате от отстъпките и ще спестите от заплащането на потребителска такса. Така ще резервирате всичко за пътуването си накуп и ще спестите пари.

Кои авиокомпании летят от София до Лондон

От София до Лондон може да летите директно както с редовни, така и с нискотарифни авиокомпании. Полети се изпълняват няколко пъти дневно, всеки ден от седмицата. В Лондон има пет на брой летища: London City, Gatwick, Heathrow, Luton, Stansted, затова е добре да проверите до кое летище в Лондон е полетът ви.

От какво зависи цената на самолетните билети от София до Лондон

Многобройни са факторите, които оказват влияние върху цената на самолетните билети не само от София до Лондон, но и по други маршрути. Като цяло колкото по-рано резервирате самолетните си билети, толкова по-вероятно е да ги намерите на изгодна цена. Друг възможен вариант за изгодни полети е когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания и обяви разпродажба на самолетни билети. Тогава е възможно да намерите полети само за няколко евро в посока.

Ако се чудите кои забележителности в Лондон да посетите, то вижте в блога за пътешествия на eSky. Ако пък искате да научите още полезни съвети за вашето пътуване, то посетете секцията Туристически пътеводител в сайта на eSky.

Пожелаваме ви приятно пътуване!

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Лондон на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Лондон, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Лондон, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Лондон?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Лондон, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Лондон

Популярни авиокомпании по маршрут София - Лондон

София Лондон е най-популярният полетен маршрут в България от много години насам. Много българи посещават Лондон както по работа, така и като атрактивна туристическа дестинация. Благодарение на множеството авиокомпании, които оперират директни полети по маршрута, можем да се възползваме от наистина достъпни самолетни билети между София и британската столица.

Директни полети от София се осъществяват до четири летища в Лондон. Трите нискотарифни авиокомпании Ryanair, Wizzair и easyJet летят съответно до летищата Станстед, Лутън и Гетуик, а националните превозвачи Bulgaria Air и British Airways, летят до най-голямото летище в Лондон – Хийтроу.    

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лондон

Виж хотели в Лондон