Меню

Търсене на полети от София до Ливърпул

Покажи филтри

Ливърпул

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Бийтълс

  Ливърпул цени високо световноизвестната група и би било лудост да не го прави, при все че тя заема огромна част от туристическия интерес към града. Разказът за историята на Джон, Пол, Джордж и Ринго започва от Алберт Док.

 • Музеи

  Ливърпул има едни от най-впечатляващите музейни колекции в Европа. Merseyside Maritime Museum е изключително интригуващ, а в ходът му е безплатен. Музеят на Ливърпул е първият посветен на град музей във Великобритания, а този на войната се помащава в истински команден център от ВСВ. 

 • Нощен живот

  Ливърпул е град, който много се гордее със своя нощен живот, както заради многообразието му, така и заради качеството на услугите. От супер клубове до кръчми, в които пускат и кучета, лицето на нощен Ливърпул е наистина разнообразно. 

Какво трябва да знаем, когато търсим полети от София до Ливърпул

Ако искате да резервирате самолетен билет София Ливърпул, то имайте предвид че полети по маршрута се изпълняват няколко пъти в седмицата. Възможно е през различните сезони полетното разписание да се променя в зависимост от интереса към дестинацията. Затова винаги проверявайте предварително офертите за полети по маршрута. 

От София до Ливърпул можете да пътувате с директни полети и с такива с прекачване. Авиокомпаниите, които пътуват по маршрута, са Ryanair, Wizz Air и др. Ако пътувате с полет с прекачване, е важно да проверите кое е летището на прекачване, колко време е престоят. При дълъг престой някои пътешественици избират да разгледат града, в който са. Ако и вие решите да направите същото, то вземете предвид времето за придвижване до града и препоръчителното време за явяване на летището преди полета. 

Директният полет София Ливърпул е с продължителност от около 3 часа и половина. Ако търсите полети в сайта на eSky, ще видите, че часовете са в местно време. Винаги е добре да вземате предвид часовата разлика. 

Кога полетите по маршрута са най-изгодни 

По средни изчисления можете да намерите изгодни самолетни билети около 4-5 седмици преди пътуването ви. Това обаче зависи от много фактори. Върху цената на самолетните билети влияят различни неща, сред които интересът към дестинацията, сезонът и др. 

Особено при нискотарифните авиокомпании цените се променят постоянно и най-често заради търсенето. Колкото по-висок е интересът, толкова по-вероятно е цената да се покачи. Затова, ако търсите самолетни билети за пътуването по време на най-популярните дни от годината като Коледа, Нова година, Великден и летните отпуски, то започнете с търсенето по-рано. 

Някои пътници разчитат на офертите в последната минута, но няма гаранция, че тези предложения ще бъдат наистина изгодни. Ако все пак ви е важно да знаете кога има евтини самолетни билети София Ливърпул, то можете да се абонирате за нюзлетъра на eSky или да активирате ценовото известие през сайта. И в двата случая ще получавате изгодни предложения директно на имейла си, с тази разлика, че при ценовото известие предварително задавате ценовия лимит на офертата, така че да получавате предложения, които се вместват в бюджета ви. 

Търсене и резервиране на хотели в Ливърпул

В секция хотели на eSky ще откриете стотици оферти за нощувка в Ливърпул. Можете да избирате между най-различни категории хотели, хостели, апартаменти и други. Търсачката позволява детайлно филтриране на резултатите по избрани от вас критерии. Така например можете да изберете хотел, който се намира до центъра или до известна забележителност. Също така имате опцията да филтрирате само тези хотели, които предлагат определени допълнителни екстри. Така ще сте спокойни, че имате всичко необходимо за един приятен престой в Ливърпул .

Как да си спестим до 30% от крайната цена за полет и хотел 

Ако така или иначе планирате да резервирате самолетен билет и хотел в Ливърпул, то ще ви е още по-изгодно да го направите едновременно. За целта използвайте специалната секция полет+хотел в сайта на eSky. Така само в 4 лесни стъпки можете да изберете и резервирате не само самолетния си билет до Ливърпул, но и мястото за настаняване и да спестите. 

Какво трябва да знаем за бордните карти

Противно на очакванията, самолетният билет не ви дава правото да се качите на борда – нужна ви е бордна карта. Тя се издава по време на регистрацията за полета, която за някои авиокомпании е стандартна и се извършва на летището преди самия полет, а при други – е онлайн. 

Повечето нискотарифни авиокомпании предлагат само онлайн регистрация, което означава, че ще е необходимо сами да се погрижите за издаването на бордните карти. За целта е нужно да следите кога отваря онлайн регистрацията и да въведете необходимите данни. След като бордните карти бъдат издадени, е необходимо да ги принтирате и да ги носите със себе си на летището. 

Ако искате да си спестите ангажимента с онлайн регистрацията, можете да заявите едноименната услуга по време на резервацията си в eSky. По този начин консултантите на агенцията ще завършат процеса и ще ви изпратят готовите бордни карти директно на имейл. 

Друг важен момент от процеса по издаването на бордните карти е въвеждането на данните. Важно е информацията в бордните карти да съвпада с тази в документа ви за самоличност. Затова и на летището е необходимо да носите същите документи, с които сте направили онлайн регистрацията за полета. 

Как да се подготвим за пътуването от София до Ливърпул 

Освен за самолетните билети мястото за нощувка в Ливърпул, преди пътуването е добре да се погрижите и за багажа си. Проверете какви са изискванията за брой, размери и тегло за ръчния и регистрирания багаж на авиокомпанията, с която летите. Обикновено тази информация ще я откриете още по време на резервирането на полета – като допълнителна информация към офертата. 

Както за ръчния, така и за регистрирания багаж има специални изисквания за съдържанието. За целта можете да се запознаете с подробния списък със забранени за превоз в самолети вещи

По отношение на ръчния багаж е лимитирано количеството течности, които можете да пренасяте. Те трябва да са не повече от 1 литър, в опаковки до 100 мл. всяка. Ако искате да си вземете вода за пътуването, то най-добре използвайте многократна бутилка, която да изпразните преди проверката за сигурност. След като преминете всички проверки и ви насочат към гейта за качването на борда, можете да се отбиете през тоалетната или някое от заведенията и да напълните бутилката с чешмяна вода. 

Какво да видим в Ливърпул

Ливърпул е родното място на Бийтълс. Затова и престоят ви в града няма как да не е свързан поне малко с историята на легендарната рок група. Ако сте нейни почитатели, то спокойно можете да отделите един ден в обиколка на значимите места, свързани с историята на групата. За целта можете да се отбиете през Музея на Бийтълс, помещаващ се в две сгради. За върлите фенове на групата има специален тематичен хотел, в който можете да отседнете (Hard Days Night Hotel). 

Можете да включите и разходка с корабче по река Мърси, минаваща през града. Така ще имате добра гледка не само към Ливърпул, но и към пристанището. Отбийте се и през безспорните забележителности на града - катедралите - Англиканската и католическата Метрополитън. Ако искате да видите града от птичи поглед, се качете на виенското колело Wheel of Liverpool. 

Градът предлага и немалко музеи, сред които най-известният е Merseyside Maritime Museum, съхраняващ една от най-впечатляващите музейни колекции. Музеят на робството (International Slavery Museum) е друг много посещаван музей, в който си струва да отидете. В града има и огромна библиотека - централната, която е със свободен достъп за посетители и където си струва да разгледате. 

Какво да опитаме в Ливърпул

Ако сте почитатели на гастрономическите преживявания, то задължително включете в списъка си fish&chips. Можете да хапнете картофките с риба както на улицата, така и в ресторант. В Ливърпул можете да пробвате кухня от различни краища на света, напр. мексиканска, индийска, китайска, ливанска и много други. Задължително опитайте от типичната английска закуска, както и изпийте поне един чай. 

Пожелаваме ви приятно пътуване! 

✔️ Има ли специални оферти за полети от София до Ливърпул на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от София до Ливърпул, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от София до Ливърпул, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят от София до Ливърпул?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от София до Ливърпул, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата

София Ливърпул

Популярни авиокомпании по маршрут София - Ливърпул

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ливърпул

Виж хотели в Ливърпул