Меню

Търсене на полети от Нурсултан

Покажи филтри

Нурсултан

 • Обща информация

  Официален език: Казахски, руски
  Часова зона: UTC +6
  Валута: Тенге (KZT)

 • Разходка из Казахстан

  Ако нямате време да обиколите тази необятна централноазиатска държава, но ви е любопитно да я опознаете, трябва да посетите комплексът Атамекен, който е съставен от макети на най-големите архитектурни и природни забележителности на страната.

 • Руската катедрала

  Въпреки, че повечето казахстанци изповядват исляма, в страната има запазени красиви православни храмове. В Астана най-впечатляващият е Руската катедрала, която е изцяло бяла, с яркосини покриви и златни кубета, а от вътре пищно покрита с пъстри икони.

 • Съвременният „Път на коприната“

  Може да звучи странно, но един от големите търговски центрове, известен с богата селекция от световни брандове и вериги, се нарича Mega Silk Way и е добра алтернатива за разходка, шопинг и хапване, дори и времето да не с вас.

Забележителности на Астана

Астана, която заради модерния си облик е наричана Дубай на Централна Азия, е лицето на съвременен Казахстан. Тя е обявена за столица на страната през 1997 г., като символ на промяната след съветския период. Астана е дом на футуристични и високи сгради, като някои от тях са: паметника „Байтерек“ – кула, покрита с бял метал и златно кълбо, огромната полупрозрачна юрта „Хан Шатър“, Дворецът на мира, Градският парк, сградата на Държавната опера и театър и други.

Националният музей на Казахстан е истинско пътешествие през историята на страната от древни времена до наши дни, включващ интересни експозиции, свързани с „големия глад“ от 30-те години на ХХ-ти век и пропагандната изложба, представяща управлението на казахстанския президент Нурсултан Назарбаев. В близост до музея се намира и джамията „Хазрат Султан“, която е втората по големина в Централна Азия.

Казахстанската кухня се слави с конското и овче месо, приготвяни по различен начин. Бешбармак е традиционно ястие, съставено от сварено конско или овче месо с мазнина и юфка. Може да не звучи толкова апетитно, но ако казахстанец ви почерпи, не бива да отказвате. Пивоварните и наливната бира добиват все по-голяма популярност в градската култура на Астана, превръщайки се в алтернатива на традиционните водка и ферментирало конско мляко.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Нурсултан на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Нурсултан, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Нурсултан, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Нурсултан?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Нурсултан, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Нурсултан

Популярни авиокомпании, опериращи от Нурсултан

Полетно разписание: Нурсултан