Меню

S7 Airlines полети от Варна до Ростов на Дон

Покажи филтри

Ростов на Дон

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Градът на джаза

  Ростов на Дон е известен с многото си джаз фестивали, които се провеждат там целогодишно. Най-популярен е Донская весна, Мини-фест и Руска комедия.

 • Почивка край Дон

  През лятото ростовчани с нетърпение се изкачват на левия бряг на реката, който е покрит с пясъчни плажове, където ще се почувствате като на море.

 • Градът на паметниците

  В Ростов на Дон обичат да почитат важни хора и събития, издигайки им паметници. Там ще видите и паметници на обикновени хора, като например "Момичето с теменужките". В града има повече от 100 паметника.

Ростов на Дон

Ростов на Дон е град в южната част на Русия, точно по границата с Украйна. Първото селище е възникнало там през 1749 г., а придобива статут на град половин век по-късно. Ростов винаги е бил важен търговски и културен център. Местното речно пристанище "Темерницки" е единственото руско южно пристанище. Оттам преди години преминава търговията със страните от Черноморието, Средиземноморието и Егейско море.

Ростов на Дон е истинска архитектурна перла. Той има 482 исторически сгради и близо 70 археологически паметника. Значителна част от тях са разположени в историческия център на града. Улица Bolshaya Sadovaya, една от най-старите, се счита и за една от най-красивите.

Не забравяйте да се разходите по ул. "Пушкин". По 3,5-километрова улица са наредени кафенета и ресторанти, в които местните жители прекарват времето си. В началото ѝ се намира и паркът Октомврийска революция.

Катедралата "Св. Богородица" е една от най-важните православни църкви в града. Построена е през 1860 г. Там е разположен най-големият градски пазар, където можете да си купите всичко – дрехи, месо, риба, сладкиши, салати и какво ли още не. Там няма да намерите типични сувенири, които туристите обикновено търсят, но ще се потопите в живота на местните граждани.

Ако искате да си починете малко по-близо до природата, посетете зоопарка, основан през 1927 г. в старата част на града. Разхождайки се из зелените площи, можете да видите почти всички видове маймуни, амурски тигри и полярни мечки.

Евтино и вкусно можете да хапнете в "Злоти Клос" на "Болшая Садовая". Сандвичи, пържени яйца в пай и други местни изкушения се предлагат за закуска. За вечеря може да се отправите към "Смиетана", където приготвят вкусни кнедли. По-късно посетете Harat's Pub на ул. "Социалистическа". Те ще ви посрещнат с прекрасни крафт бири, придружени от панирани хапки и наденички.

Полезна информация за летищата

Варна Ростов на Дон

Популярни авиокомпании по маршрут Варна - Ростов на Дон

Полетно разписание:

Варна Ростов на Дон