Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Еквадор

Покажи филтри

Еквадор

 • Кито
 • Гуаякил
 • Катамайо
 • Нуева лоха
 • Куенка
 • Манта
 • Есмералдас
 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Щатски долар (USD)

 • На разходка до "Хлебчето"

  Южният хълм на града, известен сред местните като „Хлебчето“ се отличава със статуя на Дева Мария или Девата от Кито. Тя е коронована със звезди, има ангелски криле и държи дракон на верига. Най-подходящото време от деня за изкачване на хълма е рано сутрин, като такситата вземат по 4 щатски долара за услугата.

 • Килимарство

  Един от традиционните занаяти, характерни за града и областта му, е килимарството. Местните жители все още пазят многото работилници, в които килимите се плетати боядисват ръчно.

 • Вивариумът на Кито

  Макар не за всеки вкус, вивариумът на Кито предлага интересна разходка сред живата природа и досег с различни видове костенурки, игуани, змии, други влечуги и земноводни. Това е също така научен център и обучен персонал позволява контакт с някои от видовете.

Забележителности на Кито

Ако сте се чудили някога, къде е центърът на света, то той е в Кито. Градът е най-старата основана столица в Южна Америка. Близкото разположение до екватора и надморската височина са фактори, които допринасят за целогодишно приятни температури.

Централната част на града е разположена на около 25 км южно от екватора. На мястото, през което преминава екватора е построен паметник и музей, наричан Центърът на света. Това е любима атракция за туристите, защото по този начин могат да застанат с единия крак в Северното и с другия в Южното полукълбо. Благодарение на богатото си културно наследство, Кито заедно с Краков са едни от първите градове, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Отличителна черта за Кито в културно и архитектурно отношение е големият брой църкви – 86 на брой. Най-красивият храм на еквадорската столица е La Compania de Jesus, той се отличава с барокови орнаменти, мавритански стил и идеална симетрия. Предлага се безплатен екскурзовод, който разказва за историята на катедралата и символиката, заложена в построяването й.

Националният музей на Еквадор се намира в Дома на културата и се гордее с колекцията си от предколониално религиозно изкуство, което представя обредите и ритуалите на първите предшественици на съвременните еквадорци. Златната зала съдържа различни предмети, сред които е и известната Златна маска.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Еквадор на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Еквадор, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Еквадор, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Еквадор?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Еквадор, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.