Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Макао

Покажи филтри

Макао

 • Макао
 • Обща информация

  Официален език: китайски, английски, португалски, филипински
  Часова зона: UTC +8
  Валута: Патака (MOP)

 • Върхът на Макао

  В Макао се намира най-високата точка за организирани скокове с бънджи. На върха на Macau Tower всички любители на адреналина могат да се хвърлят от височина 233 метра.

 • Църквата „Сейнт Пол“

  Красивата фасада на църквата „Сейнт Пол“ е била най-голямата забележителност на Макао. Построена през 16-ти век, тя е опожарена в началото на 19-ти век, но все още прави впечатление.

 • Площад „Сенадо“

  Най-посещаваният площад на Макао е идеален за дневна разходка. Той е обграден от сгради в неокласически стил и пастелни цветове, покрит с мозайка, напомняща Португалия и украсен с цветни лехи.

Забележителности на Макао

Макао определено е интригуващ град, като пресечена точка на Изтока и Запада. През последните години той е известен най-вече с казината и хазарта, но все пак пази своите древни традиции и обичаи. Кухнята му добре описва всички тези особености, като напоследък Макао се е превърнал в рай за почитателите на тестените изкушения. Пример за това са португалските пастели, които всъщност са популяризирани от англичанин, превърнал обикновена аптека в най-добрата пекарна в града. Не липсва и личната местна кухня с ясно изразени китайски подправки, като например ястията „маканесе“ (вид яхния) и „капела“ (вид яхния).

Ако търсите необичайно забавление в Макао, посетете най-голямото водно шоу в света – „Къщата на танцуващата вода“. В рамките на 90 минути акробати, танцьори, актьори, мотоциклетисти и водолази на световно ниво създават истински спектакъл сред водки каскади. Дори местните жители посещават повторно шоуто, което след шест години вече се е превърнало в традиция.

Въпреки големия брой китайски традиционни храмове в Макао, може би най-известния е А-ма, който е и най-стария в града. Той е посветен на богинята Мазу – покровителка на всички моряци и рибари. Храмът се състои от входна порта, мемориална арка, зала за молитви, зала за дарения и още две отделни, будистки зали. Отделните зали за молитви, посветени на различни божества в един комплекс, са типични за китайската култура и Конфуцианството.

Разбира се, не може да пропуснете посещение на казино в източния „Лас Вегас“. Всъщност Макао е доста по-голям хазартен център от американския му побратим. Китайците приемат доста сериозно посещенията си в казината, заради което рядко ще ги видите с питие на масите за игра, а по-скоро силно съсредоточени.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Макао на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Макао, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Макао, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Макао?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Макао, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.