Меню

Търсене на полети от Шри Ланка до Словения

Покажи филтри

Словения

 • Любляна
 • Обща информация

  Официален език: Словенски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Парк „Тиволи“

  Паркът е любимо място на жителите и гостите на града, защото освен добре поддържани зелени площи и алеи за разходка, там редовно се излагат фотографии и други произведения на изкуството. В парка се намира и дворецът Тиволи, който днес помещава Международния център за графични изкуства.

 • Кухня

  Словенската кухня е повлияна от австрийската, унгарската и италианската кулинарни традиции. Специалните хлябове, които се пекат във вид на венец и имат различни плънки, се наричат щрукли, а потика е празничен десерт, наподобяващ кекс.

 • Транспорт

  Любляна е чудесен град за пешеходни разходки, но не толкова приветлив към автомобилите. Има редовни връзки между летището, централната автогара и ЖП гарата, които са близо до централната част. Автобусният транспорт е много добре организиран.

Забележителности на Любляна

Чаровната словенска столица ще ви потопи в своята приказка чрез кокетна архитектура, легенди за дракони и романтични разходки с корабчета. Според историята, древногръцкият герой Язон е преборил драконите, преминавайки през Любляна в търсене на Златното руно.

Река Любляница служи за основна разделителна линия на града. Източната част е Старият град, познат със своите сгради в бароков стил, а Западната част е модерна Любляна. Като типичен град, разположен на река, словенската столица има много красиви мостове, по които да се разходите и да се снимате. Най-известният сред тях е Тройният мост.

Емблемата на Стара Любляна е Замъкът, който е построен още по време на келтите, а по-късно е използван и от римляните. С него е свързана драматичната любовна история за словенските Ромео и Жулиета, в случая – Франс и Юлия. Девойката е била обещана на друг, заради което влюбеният мъж се самоубива. Със своя пищен и открояващ се стил, катедралата „Св. Николай“ е най-впечатляващият храм в града.

Главната артерия на Любляна е пл. „Прешерен“, носещ името на най-признатия словенски поет. На площада се намира сградата на най-стария универсален магазин, наречена Центромеркур със статуя на Меркурий – богът на търговията. В северната част на Стария град се намира люблянският пазар, простиращ се по брега на река Любляница. Той се състои от открита, закрита част и бар. По-ниската му част е отделена за продажба на рибни деликатеси от Адриатика.

✔️ Има ли специални оферти за полети от Шри Ланка до Словения на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Словения, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет от Шри Ланка до Словения, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят от Шри Ланка до Словения?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети от Шри Ланка до Словения, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.