Меню

Безплатна анулация при резервация в хотел

Безплатна анулация при резервация в хотел

Най-често срещаните видове анулации и такси са:

Невъзстановими - това означава, че ако анулирате резервацията си, вие сте задължени да платите общата цена

Безплатна анулация до предвидения срок - това означава, че ако анулирате резервацията си до X дни преди датата на пристигане, няма да ви бъде начислена такса. Но ако анулирате по-късно от предвидения срок или в случай че въобще не отидете, ще бъдете таксувани със 100% от сумата за първата нощувка. Тъй като хотелите имат различна политика е възможно да бъдете таксувани за първите две нощувки, като таксите варират между 50% и 100% от сумата.

Ето защо е важно да обърнете специално внимание на условията, отнасящи се до периода, в който можете да анулирате резервацията си безплатно. Проверете освен крайната дата на анулация, дали има и посочен краен час на настаняване. В случай че има такова ограничение, имайте предвид часовата зона на вашата дестинация.

След като разгледахме условията и таксите за анулиране, вероятно се питате защо трябва да платите за хотелска резервация, която няма да използвате?

Мислете за таксите за анулиране като за споразумение между две страни. Когато резервирате хотелска стая, вие се ангажирате с условията, които хотелът посочва в резервацията. Ако хотелите позволяваха на всички да резервират стаи и след това лесно да се отказват в последната минута, то те биха били на загуба в много от ситуациите и без достатъчно време да продадат стаята на някой друг. По този начин служителите гарантират заетостта в своите хотели, без да бъдат на загуба от отказа на клиентите, особено през натоварения сезон. Ако клиентите не анулират резервацията си навреме, таксата се счита като компенсация на хотела.

Правилата и таксите за анулиране обикновено варират в зависимост от типа хотел или стая, затова е много вероятно да видите условията за анулация след като изберете типа стая.

Имайте предвид, че много често, когато видите „Безплатна анулация“, това всъщност означава, че има срок, до който можете да се откажете от резервацията си, без това да ви струва каквато и да е сума. Често обаче бихте могли и да попаднете и на текст „Сумата не се възстановява“. При тази ситуация, в момента на резервация, сумата за нощувките ще бъде блокирана от вашата карта. Тя ще бъде изтеглена или в деня на резервацията или на конкретна дата малко преди настаняването. Дори да се откажете от резервацията си впоследствие – сумата няма да ви бъде възстановена.

Запомнете! Преди да направите резервация, прочетете всички подробности за сделката, уверете се, че сте посочили типа стая, която желаете. Прочетете внимателно датите и часовете, които сте посочили. Проверете местонахождението на хотела, какви са допълнителните такси (напр. местен данък) и каква е политиката за анулиране на резервацията.

Ако разполагате с повече време – вижте и отзивите от хотела, както и какъв рейтинг има обектът, който ви интересува. Това е много важна информация, която ще ви бъде полезна при избора на хотел.

Независимо дали правите резервация по телефона, онлайн или на място, уверете се, че вашата резервация е приета и че включва всички важни подробности. Ако резервирате онлайн, непосредствено след като завършите резервацията си, ще получите потвърждение и прикачен файл с хотелски ваучер, който е необходимо да предоставите на рецепцията, когато се настанявате.

Освен това, ако сте направили специални заявки (като определена храна, спа процедури, избор на стая с изглед към морето или планината и др.), проверете дали всичките ви желания фигурират в потвърждението.

Не ви остава нищо друго, освен да направите престоя си в избрания от вас хотел незабравим!

Вижте още:

Видове хотелски стаи

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!