Меню

Видове изхранване в хотелите

Видове изхранване в хотелите

AI (All Inclusive)      

Това е най-разпространеният тип изхранване, особено сред тези, които обичат да прекарват почивката си на плажа. Включва  пълен пансион (три до шест хранения дневно и снакс), както и неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство.

UAI (Ultra All Inclusive)

Това е вид All Inclusive предлагащ по-широк избор на алкохолни напитки, главно вносни. Също така, в зависимост от хотела, може да включва и допълнителни  атракции - например масажи, СПА, сауна.

OV

Не включва изхранване в хотела. Избира се предимно от активни туристи, които прекарват по-голяма част от времето си извън хотела.

BB (Bed and Breakfast)

В цената на хотелското настаняване е включена закуска.

HB (Half Board)

В цената на хотелското настаняване е включена закуска и вечеря. 

FB (Full Board)

Пълен пансион, включващ настаняване, закуска, обяд и вечеря. Препоръчва се за хора, които планират екскурзии за не повече от три часа и и не искат да се хранят извън хотела.

SC (Self Catering)

Самообслужване. Изхранването не е включено в настаняването, но гостите имат достъп до кухня или кухненски бокс, където могат сами да приготвят храната си. Препоръчва се за хора, които имат ограничен бюджет или спазват специфична диета. 

PP

Изхранването се извършва според съответната туристическа програма. Обикновено се прилага при кратки пътувания, организирани по време на почивката.

ZPR

Офертите от този тип включват кетъринг под формата, описана в програмата на дадено събитие или на хотела, където ще се провежда събитието.

Вижте още:

Стандарти и оборудване на хотелските стаи

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно