Меню

Ботел

Ботел

Ботел (Botel) е комбинирана дума между английските boat и hotel. Представлява място за настаняване на кораб, но за разлика от круизния кораб, ботелът е закотвен на брега и не се движи.

За момента в България все още няма такъв тип хотели, но в чужбина те са доста популярни. Освен че можете да спестите пари от скъпи 4 или 5-звездни хотели, усещането е изцяло ново.

Можете да посетите и дизайнерски ботели, каквито вече има в Амстердам, Швеция, Париж. Най-често стаите, които гледат към водата са от по-висок клас.

Всеки ботел разполага с рецепция, подсигурява закуска, обяд и вечеря спрямо пакета, който сте закупили. Можете да поръчате събуждане по телефона, да закусвате на палубата и да изживеете нещо ново.

Ботелите навлизат все повече в хотелската индустрия, така че предстои още по-често да чувате за тях. Надяваме се, че скоро и по нашето черноморие ще можем да отседнем в ботел и да усетим по различен начин морската атмосфера.

Вижте още:

Каква е разликата между хотел, хостел и мотел

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!