Меню

Храната в хотелите

Храната в хотелите

Шведска маса

Този вид трапеза (бюфет) е на принцип на самообслужване, където гостите могат да консумират различни видове храна без ограничение. Обикновено масата включва около 12 вида ястия, от които гостите могат да избират, според своите кулинарни предпочитания. Традиционната шведска маса включва както топли, така и студени ястия.

Френска закуска (наречена още континентална) – този вид закуска се състои от кроасан или препечени филийки, масло, конфитюр, пържени яйца, сирене, колбас, портокалов сок и кафе. Често срещана е в средиземноморските страни и САЩ

Английска закуска – малко по-тежка и мазна, обикновено се състои от яйца и бекон, шунка или риба, препечени филийки, масло, конфитюр, кафе, чай и плодов сок.

 Избор на специални ястия

Ястия по желания на клиента се предлагат „a’la carte”, или с други думи съобразно текущото меню.  Едно добро меню би следвало да включва няколко вида месо, рибни ястия, вегетариански ястия, супи и десерти. Спецификата на менюто зависи изцяло от самия хотел.

Гости, които имат специални изисквания към храната, свързани с диети и др., трябва да уведомят предварително, за да се провери дали е възможно да бъдат удовлетворени техните желания. 

Вижте още:

Разлика между хотел, мотел и хостел

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно