Меню

Стандарти и оборудване на хотелските стаи

Стандарти и оборудване на хотелските стаи

Стандартът на стаите зависи до голяма степен от стандарта (категорията) на самия хотел. Тук ще опишем най-често срещаните видове стаи, но трябва да знаете, че това не е общоприето правило и, в зависимост от страната, региона и типа хотел, може да има леки различия по отношение на стандартите.

Стандартна стая

Стандартното оборудване на хотелска стая обикновено включва: легло, нощно шкафче или рафт в близост до леглото, гардероб или ниша за дрехи, бюро или масичка, огледало, закачалка за връхни дрехи, лампа. Освен това, в помещението може да има телевизор, телефон, радио и др. Баните са уредени по различен начин, в зависимост от стандарта на хотела. Те трябва да разполагат с кърпи и комплект сапуни на човек. Хотелите от по-висока категория разполагат със сешоар и набор от козметични продукти.

Фамилна стая

Обикновено фамилната стая (FAM) е по-голяма версия на стандартната. Оборудването не се различава значително от описаното по-горе, но този тип стаи са адаптирани за повече хора (например имат по-голям шкаф, повече столове, по-голяма баня.

Апартамент

Апартаментът (APT) е стая със стандартно оборудване, но като допълнение разполага с кухненски бокс, посуда и прибори за хранене. В този тип стая можете самостоятелно да си приготвяте храна. В някои случаи апартаментът може да включва две самостоятелни помещения (напр. за деца).

Типове легла

Размерите и видовете легла са много специфични и не всички хотели използват стандартизирани такива. Въпреки това, най-често срещани са следните видове легла:

Легло в двойна стая (Twin Room) – легло за един човек с размер на матрака обикновено около 90 х 190–200 см.*

Двойно легло (Double Room) – легло за двама души, с размери 140 х 190–200 см.*

Лелго Queen Size – по-голямо от двойното, обикновено с размери на матрака 153–160 х 203 см.*

Легло King Size – по-голямо от Queen Size, обикновено с размери на матрака 198–200 х 203–210 см.*

*в зависимост от държавата

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!