Меню

Подготовка на багажа за полет

Подготовка на багажа за полет

При подготовката на багажа за полет предварително се информирайте дали той отговаря на определените от авиокомпанията условия – тегло, размер и брой багаж, както и за наличие на предмети, забранени за превоз по въздух.

Запомнете:

  • Преди отпътуването прочетете правилата на авиокомпанията, с която ще пътувате. Всеки превозвач регламентира индивидуално максималния брой, тегло и размер на ръчния и регистрирания багаж.
  • Ръчният багаж е багажът, който взимате със себе си на борда на самолета.  Той не трябва да съдържа забранени за транспортиране предмети. Преди да заминете, проверете списъка на вещите, които са напълно забранени  за транспортиране по въздух. Ръчният багаж трябва да бъде само един брой.
  • Винаги взимайте вещи като бижута, електроника, пари, ключове, лекарства, документи или други ценности в ръчния багаж (този, който ще вземете на борда на самолета).
  • Уверете се, че регистрираният багаж не е бил повреден по време на транспортирането му  –  затваря се и всеки заключващ  механизъм  към Вашия куфар, чанта или раница е здрав и работи нормално. Можете да използвате допълнително и специално фолио, ленти или капаци, за по-голяма сигурност на регистрирания Ви багаж.
  • Можете да увиете чупливите предмети с мека кърпа или хартия, така че да са предпазени от нараняване или счупване.
  • Маркирайте багажа си като поставите етикет с името на пътника, данни за контакт – телефон и адрес.
  • Премахнете всички етикети от минали пътувания. Те могат да попречат на безпроблемното  транспортиране на багажа Ви.
  • Претеглете багажа си предварително и се информирайте за допустимото максимално количество, което може да вземете със себе си, съобразно условията за превоз на багаж на конкретната авиокомпания, за да избегнете плащането на  допълнителни такси на летището.

А ето и нещо изключително полезно за Вашето практично опаковане – как да вземете багаж за един месец в една миниатюрна раничка :) Приятно пътуване!

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!