Меню

Получаване на багажа след полет

Получаване на багажа след полет

След кацането на самолета, пътниците биват отвеждани в залата за проверка на лични документи (граница). След преминаване на формалностите, пътниците се отправят към залата за получаване на багаж, който се взема от транспортна лента. В случаите, когато транспортните ленти са повече от две, електронните табла в залата предоставят информация кой полет от кой номер лента ще получи регистрирания си багаж. Времето за получаване на багажа обикновено не надвишава 45 минути.

Ако се окаже, че сте взели чужд багаж, Вие носите отговорността за неговото правилно съхранение. В такива случаи може да се наложи да покриете разходите за възстановяване на багажа и за доставянето му до неговия законен собственик.

В повечето случаи, ако пътувате с редовна авиокомпания и полетът Ви е с прекачване, основният багаж се регистрира на летището, от което отпътуване, прехвърля се автоматично за следващия полет на междинното летище, и се взема при пристигане в крайната точка на пътуването.

Ако престоят Ви на междинното летище е повече от 24 ч. трябва да вземете основния си багаж и да го регистрирате отново за следващата част от полета.

Изключение: Полетите от Европа до САЩ много често са с повече от едно междинно кацане. В такива случаи имиграционната проверка се извършва винаги на първото летище на кацане в САЩ. Ето защо, всички пътници са длъжни да вземат багажа си, за да преминат през проверката, и след това да го регистрират отново за следващия полет, без значение коя е крайната точка на пътуването.

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!