Меню

Превоз на храни в самолета

Превоз на храни в самолета

Като цяло превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Но ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, както и с тази на страните, през които ще преминете транзитно. Някои страни, като САЩ и Австралия, забраняват вноса на пресни хранителни продукти на своята територия.

В Европейския съюз са забранени внос на мляко, месо и животински продукти от страни извън съюза;

Храните, превозвани на борда на въздухоплавателното средство, трябва да бъдат в оригиналната си опаковка, на която да е отбелязан срока на годност

Повечето авиокомпании не позволяват транспортиране на нетрайни стоки.

Превозването на течности в ръчния багаж е регламентирано и ограничено, в съответствие с разпоредбите за сигурност. Течностите трябва да бъдат опаковани в контейнери до 100 мл и общият им обем не трябва да надвишава 1 литър.

eSky не предоставя информация за регламенти, свързани с транспортирането на храни или митническите разпоредби, свързани с такъв превоз.

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!