Меню

Включва ли багаж цената на билета при редовните авиокомпании?

Включва ли багаж цената на билета при редовните авиокомпании?

Все по-голям брой редовни авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват регистриран багаж и/или възможност за промени. По този начин те се опитват да устоят на изключително силната конкуренция на нискотарифните авиокомпании, които продължават да завземат все по-голям дял от авиационния пазар. Както знаем, една от причините нискотарифните авиокомпании да предлагат евтини самолетни билети, е фактът, че техните тарифи не включват регистриран багаж и той се заплаща допълнително. Премахвайки багажа и въвеждайки различни рестрикции на тарифата, цената на билета става по-ниска и така редовните авиокомпании стават малко по-конкурентни на нискотарифните по отношение на цената.

Важно е да отбележим, че резервационната система на eSky е така настроена, че винаги показва първо най-евтините тарифи за удобство на потребителя. Повечето от тях, обаче, вече са без регистриран багаж – факт, с който потребителите все още не са свикнали, пропускат да прегледат по време на резервация и едва в последствие разбират, че нямат багаж. Затова винаги съветваме – проверявайте какъв багаж е включен в тарифата още по време на резервация. Тази информация е предоставена на видно място в резервационния процес, веднага след полетата, в които въвеждате данните на пътника.

Задължително кликнете на този линк, за да се отвори прозорецa с подробна информация за включения багаж.

Ако желаете да добавите багаж към тарифа без такъв, можете да го направите срещу допълнително заплащане, като се свържете с наш консултант по телефон (+359 2 955 75 80) или имейл – info@esky.bg. Добре е да направите това поне 48 часа преди самото пътуване.

Ето какви са таксите за багаж на по-популярните у нас авикомпании, но имайте предвид, че те са ориентировъчни и се определят от конкретния маршрут, натовареността на сезона и др:

Bulgaria air – авиокомпанията има тарифи без регистриран багаж по всички дестинации, което означава, че тези тарифи ще виждате и на сайта при резервация. Те включват само ръчен багаж до 10 кг. За вътрешен полет в България, таксата за един куфар до 23 кг е 15 евро в посока, а до европейски дестинации – 20 евро на куфар в посока. Тези тарифи дават възможност да се правят промени срещу заплащане.

Alitalia – авиокомпанията има тарифи без регистриран багаж по всички европейски дестинации. Тези тарифи не позволяват и промени. Минималната такса за 1 брой багаж е 20 евро на посока, като зависи от дестинацията. В цената, която ще видите на сайта при резервация, е включен само ръчен багаж до 8 кг. Преди издаване на билета може да се направи ъпгрейд в класа с багаж и възможност за промени.

Aegean Airlines – имат тарифи без багаж по всички полети. В цената е включен само ръчен багаж до 8 кг. Таксите за регистриран багаж започват от 15 евро в посока, в зависимост от дестинацията и сезона. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Lufthansa/ Austrian Airlines/ Swiss – всички европейски дестинации имат тарифи без багаж и възможност за промени. Преди издаване на билета, тарифата може да се ъпгрейдне до такава, която позволява промени и включва багаж. Таксата е 20 евро на посока на пътник. След издаване на билета може да се добави опция за багаж, която се таксува 15 евро на посока на куфар.

KLM – няма багаж за полетите от и до София. Полетите са оперирани от Bulgaria Air и поради технически причини няма никаква възможност да се добави багаж преди деня на самото пътуване – нито от страна на eSky, нито от самата авиокомпания. Единствената опция е да се заплати за регистриран багаж на летището в деня на полета. Таксата е 35 евро на посока на куфар.  В цената на билета, който резервирате онлайн, е включен само ръчен багаж до 10 кг. Тарифите дават възможност да се правят промени срещу заплащане.

Air France – без багаж по европейските маршрути. Може да се добави багаж до 23 кг срещу 25 евро на посока предварително или 35 евро на летището. В цената на билета, който резервирате онлайн, е включен само ръчен багаж до 12 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Iberia – вътрешните и европейски полети в най-ниската тарифа не включват багаж. Може да се добави такъв, като таксите зависят от сезона и полета: В слаб сезон при онлайн резервация таксата е €15 на посока, а на летището –  €30. В силен сезон таксата при онлайн плащане е €20, а на летище –  €35 в посока. В цената на билета, който резервирате онлайн е включен само ръчен багаж до 8 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Siberia – най-икономичните тарифи включват само ръчен багаж до 10 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане. Цената на регистриран багаж започва от 35 евро в посока за куфар.

Air Europa – В цената е включен само ръчен багаж до 10 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане. Куфар може да се добави като цената зависи от дестинацията и националността на пътника – таксите започват от 15 евро на посока на куфар.

Vueling – багажът се заплаща допълнително като зависи от дестинацията и сезона. Цените са от 13 евро онлайн и 35 евро на летище за бройка багаж. В цената е включен 10 кг ръчен багаж и може да се правят промени срещу такса.

Airberlin – нямат багаж за полетите в тарифите Light. В цената е включен 8 кг ръчен багаж. Може да се добави куфар като таксата зависи от маршрута на полета.

LOT – всички икономични тарифи (LOTEconomy Simple/ LOT Economy Saver) не включват регистриран багаж и възможност за промени на билета. Преди издаване на билета, тарифата може да се ъпгрейдне до такава, която позволява промени и включва багаж. Цената е 35 евро на пътник за двупосочен билет, а за еднопосочен – 22 евро на пътник. След издаване на билета, може да се добави опция за багаж, която се таксува от 22 евро на посока на куфар.

Възможно е авиокомпании, които обикновено включват багаж, като например Air Serbia, да пускат и промоционални тарифи, които не включват такъв, за определен период от време. Затова отново съветваме винаги да проверявате дали в цената е включен багаж по време на самата резервация. 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!