Меню

Включва ли багаж цената на билета при редовните авиокомпании?

Включва ли багаж цената на билета при редовните авиокомпании?

Все по-голям брой от редовните авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват багаж и/или възможност за промени. По този начин те се опитват да устоят на изключително силната конкуренция на нискотарифните авиокомпании. Както знаем, една от причините нискотарифните авиокомпании да предлагат евтини самолетни билети, е фактът, че техните тарифи не включват регистриран багаж и той се заплаща допълнително. Премахвайки багажа и въвеждайки различни рестрикции на тарифата, цената на билета става по-ниска и така редовните авиокомпании стават малко по-конкурентни на нискотарифните по отношение на цената.

Всяка авиокомпания има различни условия на тези икономични тарифи, както и различни такси за багажите. Важно е да отбележим, че резервационната система на eSky е така настроена, че винаги да показва първо най-евтините тарифи за удобство на потребителя. Повечето от тях, обаче, вече са без регистриран багаж – факт, с който потребителите все още не са свикнали, пропускат да прегледат по време на резервация и разбират в последствие. Затова винаги съветваме – проверявайте какъв багаж е включен в тарифата още по време на резервация. Тази информация е видна на следното място в резервационния процес.

Задължително кликнете на този линк, за да се отвори прозорец с подробна информация за включения багаж.

Ако желаете да добавите багаж към самолетен билет с тарифа без такъв, можете да го направите срещу допълнително заплащане, като се свържете с наш консултант по телефон или имейл – 0700 15 355; info@esky.bg. Ето какви са таксите на по-популярните у нас авикомпании, но имайте предвид, че тези такси са ориентировъчни и се определят от конкретния маршрут и според натовареността на сезона:

Bulgaria air – авиокомпанията има тарифи без регистриран багаж по всички дестинации, което означава, че тези тарифи ще виждате и на сайта при резервация. Те включват само ръчен багаж до 10 кг. За вътрешен полет в България, таксата за един куфар до 23 кг е 15 евро в посока, а до европейски дестинации – 20 евро на куфар в посока. Тези тарифи дават възможност да се правят промени срещу заплащане.

Alitalia – авиокомпанията има тарифи без регистриран багаж по всички европейски дестинации. Тези тарифи не позволяват и промени. Минималната такса за 1 брой багаж е 20 евро на посока, като зависи от дестинацията. В цената, която ще видите на сайта при резервация, е включен само ръчен багаж до 8 кг. Преди издаване на билета може да се направи ъпгрейд в класа с багаж и възможност за промени.

Aegean Airlines – имат тарифи без багаж по всички полети. В цената е включен само ръчен багаж до 8 кг. Таксите за регистриран багаж започват от 15 евро в посока, в зависимост от дестинацията и сезона. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Lufthansa/ Austrian Airlines/ Swiss – всички европейски дестинации имат тарифи без багаж и възможност за промени. Преди издаване на билета, тарифата може да се ъпгрейдне до такава, която позволява промени и включва багаж. Таксата е 20 евро на посока на пътник. След издаване на билета може да се добави опция за багаж, която се таксува 15 евро на посока на куфар.

KLM – няма багаж за полетите от и до София. Полетите са оперирани от Bulgaria Air и поради технически причини няма никаква възможност да се добави багаж преди деня на самото пътуване – нито от страна на eSky, нито от самата авиокомпания. Единствената опция е да се заплати за регистриран багаж на летището в деня на полета. Таксата е 35 евро на посока на куфар.  В цената на билета, който резервирате онлайн, е включен само ръчен багаж до 10 кг. Тарифите дават възможност да се правят промени срещу заплащане.

Air France – без багаж по европейските маршрути. Може да се добави багаж до 23 кг срещу 25 евро на посока предварително или 35 евро на летището. В цената на билета, който резервирате онлайн, е включен само ръчен багаж до 12 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Iberia – вътрешните и европейски полети в най-ниската тарифа не включват багаж. Може да се добави такъв, като таксите зависят от сезона и полета: В слаб сезон при онлайн резервация таксата е €15 на посока, а на летището –  €30. В силен сезон таксата при онлайн плащане е €20, а на летище –  €35 в посока. В цената на билета, който резервирате онлайн е включен само ръчен багаж до 8 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане.

Siberia – най-икономичните тарифи включват само ръчен багаж до 10 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане. Цената на регистриран багаж започва от 2500 рубли в посока за куфар.

Air Europa – В цената е включен само ръчен багаж до 10 кг. Има възможност да се правят промени срещу заплащане. Куфар може да се добави като цената зависи от дестинацията и националността на пътника – таксите започват от 15 евро на посока на куфар.

Vueling – багажът се заплаща допълнително като зависи от дестинацията и сезона. Цените са от 13 евро онлайн и 35 евро на летище за бройка багаж. В цената е включен 10 кг ръчен багаж и може да се правят промени срещу такса.

Airberlin – нямат багаж за полетите в тарифите Light. В цената е включен 8 кг ръчен багаж. Може да се добави куфар като таксата зависи от маршрута на полета.

TAP - Нямат включен багаж по вътрешните, европейски и северноамерикански дестинации.

LOT – всички икономични тарифи (LOTEconomy Simple/ LOT Economy Saver) не включват регистриран багаж и възможност за промени на билета. Преди издаване на билета, тарифата може да се ъпгрейдне до такава, която позволява промени и включва багаж. Цената е 35 евро на пътник за двупосочен билет, а за еднопосочен – 22 евро на пътник. След издаване на билета, може да се добави опция за багаж, която се таксува от 22 евро на посока на куфар.

Air Serbia – имат тарифи без багаж, които обаче позволяват промени. Цената за багажа е 60 евро на посока на пътник и може да се добави на летище.

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно