Меню

Колко цигари можете да превозвате в самолета

Колко цигари можете да превозвате в самолета

Количеството цигари, което можете да превозвате със самолет, зависи най-вече от дестинацията на пътуването ви. Ограниченията в рамките на Еверопейския съюз са доста по-малки от тези извън него. 

Колко цигари могат да бъдат транспортирани със самолет?

В рамките на Европейския съюз:

В багажа на един пътник (включително ръчен и регистриран) може да бъдат превозван общо 1 кг тютюн. Той може да бъде насипен или под формата на пури (200 бр.), пурети (400 бр.) или цигари (800 бр.).800 цигари се равняват съответно на 40 кутии или 4 стека. 

ВАЖНО! Страните от ЕС (както напр. прави Германия) могат да ограничават броя цигари, внасяни от страни от ЕС, които все още не прилагат минималния акциз (напр. Хърватска, Унгария, Румъния, Латвия, Литва и  България). Този брой не може да бъде по-нисък от 300 цигари. Потърсете информация от митническите органи в страната, в която отивате, преди да тръгнете на път.

Извън Европейския съюз:

Регулациите са подобни, но значително по-малки като позволено количество. Можете да пренесете до 250 гр. тютюн, 50 пури, 100 пурети или 200 цигари. 200 цигари се равняват на 1 стек или 10 кутии.

Забележка!

Тютюневи изделия не могат да бъдат пренасяни в багажа на непълнолетни лица. 

Обърнете внимание и на ограниченията за брой, размери и тегло на багажа на авиокомпанията, с която ще пътувате – както на ръчния, така и на регистрирания. Всичко, което носите, трябва да се вмъква в тези рамки.   

Вижте още:

Колко алкохол можете да превозвате в самолета

Пушене на борда на самолета 

Моля, имайте предвид, че публикуваната информация е в съответствие с официалната информация на Министерство на външните работи. Ако имате каквито и да било съмнения относно регулациите, потърсете допълнителна информация конкретно за страната, към която пътувате. 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!